L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 19 de setembre del 2016

Cimera dels governs català i valencià per impulsar el Corredor Mediterrani



El govern de Rajoy ha incomplit el pla d'inversions compromès des de fa anys per impulsar el Corredor del Mediterrani i això fa hi ha 300 milions d’euros aturats en inversions empresarials entre el País Valencià i Catalunya. 
 
Són dades que s’han donat a conèixer prèvies a la cimera que avui mantenen els dos presidents de la Generalitat, Carles Puigdemont per la catalana i Ximo Puig per la valenciana, una cimera que arriba després de set anys sense cap tipus de relació institucional entre els dos paios que mantenen lligam de veïnatge, lligams per la llengua i per la cultura, a més de per relacions comercials molt intenses: El País Valencia és el primer exportador de productes a Catalunya i de Catalunya venen també la major quantitat d’importacions valencianes. 
 
L’objectiu de la cimera és clar: assolir un consens entre els dos governs i els diferents agents econòmics i socials que participaran a la reunió per tal d’exigir un calendari concret al govern de Madrid. 
 
El consens es vol siga un mitja que impulse les inversions necessàries per acabar la infraestructura del Corredor del Mediterrani, cosa que passa perquè el govern espanyol nomene al “coordinador tècnic independent'” que tindrà com a missió encarregar-se del seguiment de les obres i del compliment del calendari. 
 
Fins ara, i com ací hem dit massa vegades, tot coincidint amb l’etapa d'Ana Pastor com a ministra de Foment, hi ha hagut endarreriment del projecte de Corredor Mediterrani, perquè a pesar de que aquest es prioritari per a Europa, el govern de Rajoy ha fet la seua aposta particular del Corredor Central que passa per Madrid, tot en contra del parer d’Europa.
 
En la cimera participen per part del govern català el president Puigdemont i Rull, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget i per part de la Generalitat Valenciana, a més de Ximo Puig, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.