L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 21 de setembre del 2016

La manca d'oferiments d'habitatges dificulta l'arribada de refugiats. La regidoria de Serveis Socials enfoca l'ajuda amb altres iniciatives



La Conselleria de Serveis Socials de Tavernes, que dirigeix Noèlia Alberola, ha desenvolupat una gran activitat en favor dels refugiats sirians que s’ha plasmat en una gran quantitat d’ajudes econòmiques, que encara continuen, després que fa vora un any el plenari declarés la nostra ciutat com a “ciutat acollidora”. 

Nomes aprovar-se aquesta declaració, Serveis Socials va habilitar un enllaç al web municipal per tal que els veïns de Tavernes pogueren oferir les cases que tingueren buides per poder allotjar refugiats. Aquesta demanda al veïnat es feia, com ha explicat en múltiples ocasions la regidora Noèlia Alberola, perquè l’Ajuntament no disposa d’habitatges per oferir. 

La sol·licitud municipal està encara oberta i qualsevol persona interessada pot oferir el seu habitatges per a refugiats en l’enllaç següent: 
 
Cal indicar també que a hores d’ara l’Ajuntament no ha tingut cap oferiment. I no cal ser massa llest per entendre que si no hi ha habitatges... no es poden convidar a vindre a Tavernes a refugiats!! Per tal tot el preparatiu d’ajudes directes, subvencions, atenció mèdica que Serveis Socials tenia preparats per a l’arribada de refugiats no s’han pogut engegar.

Aquesta realitat de la falta d’oferiments per habitatges vindria a desmentir el que han publicat mitjans afins al PP, que asseguren que Serveis Socials de Tavernes ni es mou ni es fa res, com si la regidora fora la culpable de la falta d’oferiments en la nostra ciutat. 

Malgrat això, les iniciatives d’ajuda no s’han deturat i la regidoria de Serveis Socials ha estat posant en practica diverses iniciatives de conscienciació als vallers. Així el passat novembre el secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, va presidir un acte junt a Natalia Al Saghir Mora, ciutadada de Síria, que va explicar detalladament la situació del poble sirià. 

També a iniciativa d'un grup de persones de Tavernes i amb la col·laboració de la Regidoria de Serveis Socials en la “Cursa de la Dóna” es va establir un “Dorsal 0” que recollia ajudes que es van enviar als camps de refugiats per atenció de les dones. 

També al “Mercat de Vell”, un grup de gens conscienciejada arran de la iniciativa pro ajudes de la regidoria de Serveis Socials, hi ha participat dues vegades amb un lloc de venda de objectes, i tots els diners obtinguts s’han destinat als camps de refugiats. 

Sobre la problemàtica dels refugiats cal ser conscients d’una realitat: el govern de Rajoy es va comprometre a reubicar 16.700 persones, però les últimes dades que hem pogut llegir es que el govern de Rajoy no ha complit el compromís i només 470 havien sol·licitat asil. 

No oblidem tampoc que la Conselleria d’Igualtat que dirigeix Mònica Oltra va engegar un projecte mitjançant el qual, i amb el suport d’una vaixell, vindrien a València sobre els 1.600 refugiats. Això no ha estat possible perquè el govern de Rajoy va prohibir la iniciativa i per tant només unes desenes de refugiats han vingut al País Valencià.