L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 16 de setembre del 2016

L'empresa de la gasolinera denuncia a l'Ajuntament i l'alcalde per no donar-los permís d'instal·lació

Solar on es vol instal·lar la gasolinera

 La defensa que fa el govern municipal de Compromís dels interessos dels veïns de Tavernes li ha costat l'obertura de dos fronts judicials en la seua contra. Estem parlant de les denúncies de l'empresa que vol instal·lar la gasolinera de l'Avinguda de Germanies, en el casc urbà, molt rebutjada pels veïns i a la qual el govern de Compromís no ha atorgat la llicència de instal·lació. 

L'empresa, després de comprovar com Jordi Joan i Compromís s'han posat al capdavant de la defensa veïnal i no els ha donat permís, ha presentat un recurs contra l'Ajuntament que ha estat admès a tràmit pel Jutjat del Contenciós-Administratiu 4 de València, segons publica Las Provincias. 

Els representants de la gasolinera acusen a l'Ajuntament de posar impediments per a no autoritzar la gasolinera, i consideren que l'informe negatiu de carreteres de la Generalitat que ha impedit concedir la llicència, no era necessari, ni calia que l'Ajuntament el demanara.

Cal recordar que l'empresa va iniciar els tràmits per a instal·lar el sortidor, una tenda i un safareig de cotxes en la Avinguda dels Germanies, 98 ja fa més d'un any. L'Ajuntament va informar a l'empresa sobre la denominada compatibilitat urbanística, un tràmit a seguir per totes les empreses que s'instal·len a Tavernes i que simplement confirma que el solar reuneix les condicions físiques que contemplen les vigents lleis i el PGOU, però s'ha de remarcar que aqueix tràmit no exclou que la gasolinera ja com a instal·lació ha de complir totes i cadascuna de les normes i lleis vigents. 

Vist els greus problemes de tràfic en la zona, l'Ajuntament va emetre també la llicència ambiental condicionada a que primer se solucionaren els problemes de trànsit existents en la carretera. 
La Generalitat no veu possible solucionar el gran trànsit en la zona
 
Informe negatiu de la Generalitat 

No s'ha d'oblidar que l'Avinguda de Germanies és realment un tram de la CV-50 que travessa Tavernes i la titularitat és de la Generalitat. El govern de Compromís va consultar amb l’àrea de carreteres de la Generalitat, que per ser propietària de la via es va declarar competent per a informar sobre l'expedient. 

L’informe de l'àrea de carreteres de la Generalitat desaconsella totalment la instal·lació de la gasolinera per la saturació de tràfic en la zona i els problemes de seguretat vial per a vehicles i vianants. Com a resultat de l’ informe negatiu, l'Ajuntament va demanar a la mercantil que aconseguira l'autorització de carreteres per a concedir-li la llicència d'obres.

Eixa actuació de Compromís en defensa dels interessos dels veïns i de la Ciutat ha estat qualificada per l'empresa com a incompliment de la legalitat i per això han presentat el recurs contenciós administratiu. 
L'alcalde es va reunir amb els veïns per explicar-los la problemàtica

Denúncia per suposada prevaricació 

No acaba ací el tema, i tal com hem dit al principi, la defensa dels interessos dels veïns i posar-se al seu costat, li ha costat a Compromís l'obertura de dos fronts judicials en contra seva. 

L'actuació i posicionament de Jordi Joan a favor dels veïns afectats i de defensa dels interessos de Tavernes no ha agradat gens pel que veiem a l'empresa, que ha denunciat a fiscalia el que considera una prevaricació de l'alcalde, per no concedir-los la llicència a la qual tenen dret, segons creu l’empresa.

D’altra banda, l’acusen també de posar-los impediments, com seria sol·licitar l'informe de Carreteres de la Generalitat. Recordem que la Generalitat es va manifestar com a competent per a opinar i emetre l’informe corresponent en l’expedient per ser part afectada com a propietària de la CV-50.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Altra denuncia? Els advocats no s'acaben la faena ací a Tavernes.

Anònim ha dit...

Eixes denuncies son per que han defensat els veins i per malicia de la gadolinera.