L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 20 d’octubre del 2016

El TS cita a declarar Rita Barbera, nomenada senadora pel PP, per presumpte delicte de blanqueig



El Tribunal Suprem ha citat a declarar en qualitat d'investigada l’exalcaldessa de València i senadora Rita Barberá el pròxim 21 de novembre per presumpte delicte de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de València. Rita Barberà està investigada dins de la denominada Operació Taula, derivada del cas “Imelsa”. 
 
La providència feta pública aquest dijous cita Rita Barberá en qualitat d'investigada (abans es deia imputada) per a prendre-li declaració amb caràcter voluntari a causa del seu aforament. 
 
El passat setembre la Sala Penal del TS va obrir una investigació sobre aquests fets, seguint el criteri del Ministeri Públic. El Suprem destaca en la resolució que els fets descrits pel jutge d'Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez són suficients per a procedir a l'obertura d’investigació per a determinar si són delictius. 
 
El jutjat implica la senadora designada en el seu dia pel PP per ser “una més de les persones que reconegudament van efectuar l'aportació de 1.000 euros", motiu pel qual estan imputats tots els regidors (excepte Eusebio Monzó, actual portaveu), exregidors, assessors i exassesors de l’Ajuntament de València que també van realitzar el pagament en vespres de les eleccions de 2015. 
 
La peça separada implica 47 persones imputades més el mateix PP com a persona jurídica i s'investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els era retornada pel partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de suposada procedència il·lícita.