L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 27 d’octubre del 2016

Els estudiants valencians es van manifestar contra la revàlida i la LOMCE



Una gran manifestació d'estudiants va recorrer ahir els carrers de València per a expressar el rebuig a les avaluacions d'ESO i Batxillerat que es contemplen a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) aprovada en solitari pel PP – vulgarment conegudes com a revàlides- i defensar el dret a una educació digna. La manifestació s’obria amb una pancarta del Sindicat d'Estudiants amb el lema “Revàlides franquistes No”.
 El Sindicat d'Estudiants asegura que la manifestació va ser un complet èxit i afirmen que un 85% dels alumnes en ESO i un 70% en Batxillerat varen recolzar la vaga, que estava convocada a nivel estatal.
 El sindicat ha destacat que el resultat es demostratiu de la postura dels estudiants: no toleraran que la situación actual continue i se seguisca afectant els seus drets per a tenir una vida digna. 
 La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha fet saber les dades sobre l'alumnat que ha secundat la vaga i que aproximadament està entre el 85% i el 90%.
 A la manifestació es podien llegir consignes com “LOMCE al WertEDERO”, “La major por del Govern és un poble culte” o “Es ven el meu futur, sense drets no fem clase” que foren acompanyades per crits com “L'educació no es ven, es defensa”. 
 El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, indicava estar d’acord amb les raons de les mobilitzacions respecte a la LOMCE i afirmava que han de continuar explicant al Ministeri les raons per les quals aquesta llei és contraproduent per a l'educació valenciana i per què es veu que cal la derogació. “Fins que açò no es produesca continuarem amb tots els mecanismes activats per a minimitzar els seus efectes en el nostre territori" assenyalava a través d'un comunicat. 
Segons Marza, es vol contribuir a la millora del sistema educatiu i a assegurar l'aprenentatge de qualitat de l'alumnat i la revàlida que planteja el govern del PP no contribueix a cap d'aquests objectius.