L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 21 d’octubre del 2016

Jordi Joan i Josep Llácer es reuneixen amb el director general d'Industria per impulsar l'electrificació d'El Golfo



L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i el regidor d'Urbanisme i Foment Local, Josep Llàcer, en companyia de tècnics municipals, s'han reunit avui amb el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, per tal d'impulsar la dotació d'energia elèctrica al polígon del Golfo.


L'alcalde ja ha mantingut reunions amb Conselleria en altres ocasions on ha informat, com avui, al director general de la importància que té el projecte d'electrificació per al municipi, ja que d'esta manera les empreses que hi estiguen interessades es podran instal·lar a Tavernes. En la reunió, s'ha acordat agilitzar els tràmits burocràtics per poder avançar en el procés d'autorització i, així, poder iniciar l’execució del projecte per part d'Iberdrola i   l'agent urbanitzador.

Tal como ací hem explicat en moltes ocasions aquest polígon ja fa temps que està urbanitzat, però li falta energia elèctrica perquè s'hi puguen instal.lar noves empreses a Tavernes. Aquest són els fets des del 2003, quan es van iniciar les obres.

El polígon i la subestació del Golfo: els fets 2003-2011 amb govern del PP. 

El projecte del Polígon el Golfo es va aprovar en maig del 2003, amb govern del PP i es va adjudicar les obres a Calviga en octubre d’eixe mateix any. En 28 mesos havia d’estar acabat, les obres es van executar, però no disposa de subministrament elèctric adequat i l’Ajuntament no l'ha recepcionat encara i no s’hi poden instal·lar empreses perquè legalment el polígon no està acabat.

El projecte es va iniciar el 2003, el PP va deixar l’alcaldia en juny del 2011, però en els 8 anys no va solucionar el problema de subministrament elèctric tot i que hi havia prevista una nova subestació en el Golfo dins del Pla Elèctric Nacional.

Per a més problemes eixe any 2011, el govern de Rajoy com ja havia fet amb el projecte del riu Vaca, anul·lava la subestació del Golfo. Tavernes, amb un govern del PP a Madrid, es quedava sense projecte del riu i sense subestació. I el PP de Tavernes i el PP de la Generalitat valenciana callaren, ben calladets, i sense moure's per queixar-se d'aquesta nova discriminació a Tavernes.
Vista sector El Golfo
La història des del 2011 fins ara amb govern de Compromís 

Com hem dit, el govern de Rajoy va eliminar la subestació del Golfo del Pla Elèctric Nacional que s'havia d'executar fins el 2015, però l'any 2014 sabérem que Rajoy tampoc l'havia inclós entre els projectes del Pla del 2015-2020 com es confiava.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, a finals del 2014 es desplaçava a Madrid i s'entrevistava amb responsables del Ministeri d’Indústria per reclamar la subestació del Golfo en el Pla Elèctric Nacional 2015-2020. La resposta va ser que la petició l’havia de fer la Conselleria d’Indústria, governada aleshores pel PP. 
 
L'alcalde va mantindre reunions amb els responsables de la Conselleria del PP, però no li feren cas i no reclamaren res al Ministeri que aprovava els nous projectes fins el 2020, sense la subestació de Tavernes. El Polígon el Golfo i els sectors de la platja es quedaven sense subministrament elèctric.
 En conseqüència, l'alcalde Jordi Joan i el govern de Compromís han elegit un altre camí: com que Tavernes no pot estar sense terreny industrial i la platja paralitzada van demanar a Iberdrola estudiar la instal·lació d’una línia de 20 kV (quilovolts) per electrificar i donar fluid elèctric al Golfo i inicialment al sector 6.

Són les gestions que encara du a cap Jordi Joan per tal d'aconseguir que, almenys, s'electrifique el polígon i per a les quals està sol·licitant la gestió i ajuda de la Conselleria d'Indústria i Energia i que avance el projecte perquè, al cap i a la fi, serà ocupació i riquesa per a la ciutat.