L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 14 d’octubre del 2016

La Vicepresidenta de la Generalitat Mònica Oltra inugurarà dimarts el centre ADISVA

El pròxim dimarts, dia 18 d'octubre, tindrà lloc la inauguració oficial del Centre Ocupacional La Valldigna per a persones amb discapacitat intel·lectual. L'alcalde, Jordi Joan, acompanyarà l'Honorable Vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en aquest acte d'inauguració oficial 
Tal com la Cotorra va informar amb l'inici del curs 2016/17 s'ha posat en  funcionament el taller ocupacional amb l’objectiu de facilitar la integració d’un col·lectiu de persones amb disfuncionalitat psíquica de la Valldigna. El taller va començar amb quinze alumnes, tretze de Tavernes, un de Simat i un de Benifairó un nombre que pot variar i sumar-s’hi altres alumnes donat que s’ha iniciat fa només uns dies i fins arribar a les 40 places previstes en el centre.

L’activitat del taller ocupacional s’inicia a partir de les 9, amb diverses activitats efectuades per grups fins a les 11, hora d’esmorzar, continuant la jornada de matí amb activitats esportives fins l’hora de dinar a les 2 de la vesprada. El menjador és preparat pels mateixos alumnes, ajudats pels monitors que fan torns per atendre els comensals. Així fins les 3’30 de la vesprada en que es reprenen les activitats de vesprada que s’acaben a les 4’30, aprofitant el temps fins a les 5, quan acaba la jornada, per a la neteja personal i de les instal·lacions. La programació d’activitats és molt ampla, i compta també amb un ample programa esportiu per tal d’impulsar la integració socials de tots els alumnes. 
Totes aquestes característiques i activats que s'hi duen a cap, seran informades a la consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives el pròxim dimarts.

L’edifici del taller ocupacional és una construcció moderna, de 240 metres útils, construït amb material d’alta qualitat i uns bons acabats. L’edifici presenta dos cossos diferenciats però units: a l’oest hi ha una gran i elevada nau per ubicar els taller i a l’est hi ha un dues plantes amb els demés serveis del centre i direcció. 

El projecte de taller ocupacional d’ADISVA ha suposat una inversió sobre els 900.000 euros i ha comptat de sempre amb la implicació de Tavernes canalitzada a través de l’ajuda de l’Ajuntament: la donació del solar en el Polígon del Pla on s’ubica i diverses aportacions econòmiques a càrrec del pressupost municipal fins arribar a un total estimat de 409.000 euros.