L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 12 d’octubre del 2016

L’Ajuntament aconsegueix la cessió gratuïta de la planta baixa de l'edifici de la Cambra Agrària.



La Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, ha cedit de manera gratuïta la planta baixa de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària. La cessió és fruit de les gestions i reunions efectuades per l’alcalde i el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, amb el subsecretari de la Conselleria, Pep Moratal, i amb la directora general de Patrimoni, Empar Martínez. 

 Cal recordar que tot l’edifici excepte la planta baixa és de propietat municipal i ara la planta baixa serà de l'Ajuntament amb només i com a única condició que se li ha de donar un ús relacionat amb l'agricultura.

L'alcalde Jordi Joan ha indicat que "era un dels nostres compromisos amb el món agrari i des d'ahir, aquest compromís és una realitat gràcies a la signatura de la resolució per part de la Directora General de Patrimoni. Açò és molt important perquè, a banda de les connotacions sentimentals que té per a molts llauradors, a partir d'ara, l'Ajuntament podrà fer les actuacions que considere pertinents en l'edifici” . 

La directora general de Patrimoni, Empar Martínez, va firmar la resolució de cessió amb el nostre alcalde, Jordi Joan, i el regidor de Patrimoni valler, Perfecto Benavent.

La directora general indicava en el moment de la firma que l’objectiu de la Generalitat és que tots els béns públics estiguen en ús i siguen d’utilitat als ciutadans i ciutadanes. "En aquest cas afavorim un dels col·lectius amb més tradició y arrelament a la nostra terra, un sector com l’agrari que té un pes i gran importància en la nostra economia”. 

La fletxa indica la planta baixa cedida a l'Ajuntament
Un poc d’història 

 L’any 1996 es va firmar el decret pel qual es procedia a la liquidació de las Cambres Agràries, i la Generalitat va atorgar al nostre Ajuntament la propietat de la primera, segona i tercer planta, i la Generalitat va mantenir la propietat de la planta baixa de l’edifici que, com tot el món sap, està ubicat a la Plaça Major. 

Aquesta planta baixa està adscrita des d'aleshores a la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i en l’actualitat estava en desús.

Cal també recordar que des de l'any 1995  fins l'any 2015 el PP governava la Generalitat i des del 1995 fins al 2011 Tavernes tenia un govern municipal del PP que mai no va aconseguir la cessió al poble del local a pesar dels peticions dels llauradors.

Fins i tot en la passada legislatura, perquè no hem d'oblidar que realment les gestions de l'alcalde Jordi Joan es van iniciar la passada legislatura, no es va aconseguir res de res per la poca predisposició del govern de la Generalitat del PP a la cessió.

Les gestions s'iniciaren de nou amb el canvi de govern a la Generalitat, i el passat mes de maig, el govern municipal de Compromís va aconseguir la promesa de solucionar el tema. El final, després d'anys de gestions i de sol·licitar la cessió, pensem ha estat molt be i ja s'ha aconseguit amb el vist i plau final de les conselleries implicades i amb la garantia per banda de l'Ajuntament que s’usarà per a interessos generals del sector agrari.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be però que passa amb ACUDE? On aniràn ara?

Anònim ha dit...

Compromís sempre al costat del poble.
Amb lo de la gasolinera...al costat de la gent del poble.
Amb lo de la cambra agrària...al costat dels llauradors del poble.
Sempre sempre amb la gent.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vosté veu algun interés en el govern actual de deixar sense local a ACUDE? Creu que després de tot el que ha fet per ACUDE i vist el paper social que fa va a deixar-vos sense local? Si no és aquest local, segur que un altre tindreu.

A més açò és el primer pas. Ara venen temps de papers i després pensar en la reforma que serà prou forta del local després d'anys i anys sense millores on fins i tot s'haurà de pensar en posar ascensor a l'edifici, amb la qual cosa les plantes de dalt sempre es podran dedicar a altres usos. Tot açò es opinió nostra, no del govern, però estem segur que ACUDE tindrà el local que es mereix. I pensem que vosté també ho veu així.