L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 23 d’octubre del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El baix de la Cambra Agrària


Fa uns anys, era la passada legislatura, alguns varen criticar el govern de Compromís perquè va traure el departament d’agricultura de la “Sindical” i el va posar en l’Ajuntament.

Simplement els direm que, de vegades cal donar una passa enrere per després poder-ne fer dos avant.  I també els direm que Compromís és molt conscient de què és, de qui és i per a què pot servir el baix de la Cambra Agrària.

I per tant sobren comentaris, com els fets pel regidor Mario Enguix en el Consell Agrari de la passada legislatura quan, aprofitant una presència de l’alcalde Jordi Joan,  li va dir que la Sindical era la casa dels llauradors i per tant no tenien perquè traslladar les oficines agràries a l’Ajuntament.

La cosa està en què Compromís ha tingut sempre les coses molt clares. I això no ho podem dir d’altres partits, cas del PP que durant 16 anys de govern a Tavernes no va aconseguir la cessió del baix. Ja sabem la seua preocupació en l’agricultura local era abandonar les terres i fer un PAI, o sabem que va fer el PSOE del Prado de les Tomaques.

Compromís sempre ha respectat els llauradors i en el cas del baix de la Cambra Agrària sempre ha tingut molt clar qui és l’amo de l’edifici i per tant els usos a qui han de servir, i  està ben clar que el benefici sempre serà un valor afegit a Tavernes. Els llauradors sempre han estat molt ben tractats per Compromís des del govern municipal de Tavernes, sempre. 

Al PP haurem de recordar-li que algunes coses les fan bé i altres, la majoria, no tan bé. Per exemple:

Empastrar i tirar tot el fem que poden a les xarxes socials mentre callen en els plenaris o comissions i no aporten res, això... ho fan molt bé! 

Anticipar els canons de l’aigua potable fins l’any 2026 i deixar a 4 corporacions sense ingressos... ho fan molt bé!  

Fer préstecs per valor de 18 milions i no pagar-los... ho fan molt bé!

Destrossar el passeig amb un aparcament i damunt que ens coste 1’8 milions d’euros el rescat... ho fan molt bé!! 

Adjudicar una piscina a una empresa sense experiència amb uns resultats roïns per al poble... ho fan molt bé!

Obrar en l’avinguda de la platja i oblidar-se de fer el col·lector per davall i ara ens pot costar 3 milions... ho fan molt bé!

Gastar  més de 6 milions dels plans Zapatero i Camps i deixar sense atendre l'asfaltat de carrers i les voreres o l'accessibilitat, i dir  ara que estan malament...ho fan molt bé!

No cal continuar.hi. El llistat seria interminable. 

Afortunadament Compromís eixes coses no les sap fer. Al contrari, Compromís si que sap lluitar pel poble encara que els coste una querella com la gasolinera, sap estar al costat del llaurador o de l’empresari, de l’assalariat... en resum al costat del poble, això Compromís ho sap fer. Un cas ben evident és la cessió de la planta baixa de la Cambra Agrària.

Compromís ha iniciat l’expedient per posar-lo a nom de l’Ajuntament. És un edifici que té molts anys, caldrà posar-hi ascensor, adaptar-lo a les necessitats actuals. I es farà escoltant els llauradors, dins de les premisses que el baix servesca per a fins agrícoles. I fins agrícoles hi ha molts i molts diversos, com per exemple els socials.