L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 18 d’octubre del 2016

Mònica Oltra inaugura el Centre Ocupacional La Valldigna d'ADISVA


 
La vicepresidenta de la Generalitat i Consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, dins de la jornada de treball que ha tingut avui a Tavernes ha assistit a la inauguració oficial del Centre Ocupacional La Valldigna.

La presidenta ha estat acompanyada pel director general , Antonio Raya, l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, i pels responsables d’ADISVA i de la Fundació, Maruja Ibáñez i Eugenio Pérez i la directora del centre Olga González Pérez. Cal indicar que en l’acte han estat presents els alcaldes de Xeraco i Xeresa, el president de la Mancomunitat Vicent Ribera, així com regidors dels municipis de la Valldigna i una nodrida representació del sector empresarial, industrial i social de la Valldigna que han contribuït al llarg dels anys a fer possible aquest centre, també entitats bancàries com CaixaBanc, i una ampla representació de familiars de les 40 persones amb diversitat funcional que hi són ateses.


Mònica Oltra ha visitat detingudament totes les instal·lacions i s’ha anat detenint davant de cadascun dels diversos tallers que en aqueix moment estaven duent a cap els alumnes, cas del de manualitats, decoració nadalenca o fan alguns treballs específics, com posar el cordill d’etiquetatge de melons o els enganxes de perxes. Aprofitem per fer una crida a aquelles empreses que poden oferir col·laboració i ajuda al centre mitjançant la realització d’aquests treballs per les persones que hi són ateses.

Després de la visita, ha tingut lloc un conjunt de parlaments iniciats per la presidenta d'ADISVA, Maruja Ibáñez, on s’ha anat explicant com va sorgir aquesta idea fa set anys, quins problemes han hagut de superar sobre tot a partir del 2009 amb la crisi, i on no han faltat els agraïments a tots aquells que, d’una manera o altra, han col·laborat per fer possible aquest Centre Ocupacional, i en el qual ha tingut una part molt important Tavernes, representat per l’Ajuntament, que va cedir el solar a més d’haver fet substancies aportacions econòmiques, com indicava Eugenio Pérez en el seu parlament. 


Eugenio Pérez - pensem que no es va deixar ningú per mencionar - va recordar a tots i va destacar també el paper que ha tingut últimament la Conselleria de Mònica Oltra, sobre tot a l’hora d’accelerar tràmits i per l’ajuda en forma de subvenció de la conselleria d'Igualtat i Polítiques per al manteniment.

Però el primer gran aplaudiment del matí va ser pel secretari de l’entitat, Antonio Manuel Juan, del qual Pérez afirmava que amb una tasca callada, constant i sense defallir davant els problemes financers, burocràtics i administratius ha estat en l’ombra la persona que ha fet possible que el Centre Ocupacional siga a hores d’ara el que és. Un merescut reconeixement en forma de gran aplaudiment que no paga els anys de treball i esforç dedicats per aquesta gran persona a aquesta obra.


L’alcalde Jordi Joan breument posava èmfasi en la implicació de la societat vallera i com des de l’Ajuntament de manera unànime s’havia recolzat el projecte.

La vicepresidenta Mònica Oltra, com havia fet pel matí, va apel·lar a la sensació d’estar en un municipi solidari i sensible envers les persones necessitades i va remarcar el fet que la col·laboració entre els institucions, que no la competència, és allò que aconsegueix bon resultats.

Oltra va assenyalar el grau d’implicació del nou govern valencià quan a dependència i a les prioritats en ajudar als col·lectius més necessitats i vulnerables de la societat. 


Reconeixements a Julio Oroval Pelufo i Maruja Ibáñez Tejerina 

La gran jornada que ha viscut el Centre d’Ocupació es va completar en el reconeixement que l’Ajuntament feia a dues persones que, en diferents etapes de la història de Tavernes, l’han fet possible.

Així el regidor Perfecto Benavent era l’encarregat de llegir un acta de la Creu Roja de fa més de 20 anys en que ja sol·licitava a través d’ASPRONA la creació d’un centre d’aquestes característiques. Presidia l’entitat Julio Oroval Pelufo (q.e.p.d) , persona impulsora en aquell temps d’accions d’ajuda per als vallers i valleres necessitats, i per al qual l’Ajuntament demanava que la part de tallers del centre duguera el seu nom: Taller Julio Oroval. L’Ajuntament va lliurar una placa commemorativa i d’agraïment als fills del finat, Julio i Encarna.

 I també l’Ajuntament va reconèixer la tasca feta en aquests darrers anys per la presidenta d’ADISVA, Maruja Ibáñez Tejerina, que va quedar quasi sense paraula molt emocionada per la sorpresa, ja que no en tenia cap coneixement del lliurament de la placa a la seua persona.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola bona nit.

Sabeu si a Adisva pot accedir gent de fora de la Valldigna? Tinc una coneguda de Carcaixent que em va preguntar si l'associació està oberta a gent d'altres comarques o no.

Gràcies.