L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 13 d’octubre del 2016

PLENARI D'OCTUBRE 2016: L'Ajuntament inverteix 50.000 en la zona d'ampliació del Cementeri.

La construcció de nous nínxols completarà els 94 construïts temps arrere


L’Ajuntament de Tavernes destinarà 50.000 euros per a executar obres preliminars i de preparació dels terrenys del Cementeri Municipal en la zona d’ampliació que albergarà els nous nínxols prevists per al 2017.

 Tal com explicava l’alcalde Jordi Joan en el plenari, entre altres objectius està construir una rampa d’accés a la nova zona de l’ampliació, a més d’actuacions que faciliten disposar de sòl urbanitzat i així poder iniciar obres urgents de construcció d’edificis de nínxols en el Cementeri Municipal l’any que ve.

 La proposta de destinar aquest 50.000 euros per a obres preparatòries naix de la regidoria d’Hisenda que presideix Perfecto Benavent i va ser aprovada per unanimitat. 

Un poc d'història 

L’avantprojecte del pressupost del passat any 2015 contemplava dedicar 60.000 euros per a la construcció de nous nínxols en el cementeri. El pressupost va ser presentat al plenari en desembre del 2014 però el PP i el PSOE (total d'11 regidors) no el van aprovar. S'inicien una sèrie de sessions plenàries en el 2015 i on l’oposició del PP i el PSOE van tombar sempre amb el seu vot en contra tots els intents d’aprovar el pressupost que va haver fins el mes de març. Els 60.000 euros que hi havia previst per a nínxols no es van aprovar. 
 
No obstant això, l'Ajuntament construiria 94 nous nínxols, una obra que va suposar una inversió de 78.320 euros i que garantia poder cobrir la demanda a curt termini. La nova construcció està ubicada en la zona sud-est del cementeri, que es va urbanitzar per acollir aquests nous nínxols.
 
A la part superior, zona d'ampliació del cementeri
 
 Cal recordar que, després d’haver votat en contra a la construcció de ninxols, el PP  es va queixar de que el Cementeri n’estàva escàs i acusava a Compromís de no tindre la sensibilitat suficient per a executar aquestes infraestructures. 
 
L'any passat el govern municipal inaugurava el dia 1 de novembre el Jardí de la Memòria, un espai on les famílies poden dipositar les cendres dels seus difunts incinerats.
 
Ara els esforços de l'Ajuntament es dediquen al projecte general de millora del cementeri amb una ampliació per a 600 nous nínxols que es construiran  en fases en la zona est, la que dóna sobre la muntanya, i al costat del lloc on s'han construït els columbaris.

La construcció d'aquests 600 nous nínxols representa una enorme inversió, d'ací la necessitat d'escometre l'obra per fases que s'inicien en la realització de treballs de millora d'accés a aquesta zona del peu de la muntanya, que s’haurà de rebaixar per a guanyar espai, i per a la qual cosa com hem dit al principi de la noticia s'han aprovat ja 50.000 euros..