L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 21 d’octubre del 2016

Xerrada avui a la Llar dels Jubilats sobre "Cuidar el que cuida": La síndrome del cuidador


La Diputació de València, en col·laboració amb l’Ajuntament de Tavernes, ofereix avui 21 d'octubre a partir de les 16:30 hores en la Llar dels Jubilats (antic hospital) la xerrada "Cuidar el que cuida, amb unes pautes i consells als cuidadors.

El tema a parlar serà el principal problema dels  cuidadors, que inverteixen molt temps en les seues tasques però descuren la seua salut i moltes activitats que realitzaven abans, amb el que es pot afectar la seua salut física i emocional.

És la coneguda “síndrome del cuidador” que s'observa amb  Irritabilitat i impaciència amb la persona depenent, el cansament i aclaparament, un sentiment de culpabilitat o aïllament progressiu.

 Com evitar la síndrome del cuidador



Al llarg de la xerrada es donara una ampla informació, amb punts tan importants com:

– Comparteix les tasques. Una sola persona no pot fer-se càrrec de la cura de la persona depenent. Necessita moments de descans i d'oci i fa bé a demanar ajuda. Per a açò pots parlar amb els teus familiars o comptar amb ajuda professional durant unes hores.

– No oblides les teues relacions socials. Cerca temps per a parlar i eixir amb els teus amics o parella.

– Manté una dieta sana i equilibrada. L'alimentació és la nostra font principal d'energia, si no la cuidem no tindrem força per a realitzar totes les nostres tasques diàries.

– Fer exercici diàriament per a millorar la salut física.

– El descans, amb moments per a  escoltar música o llegir un llibre.