L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 20 de novembre del 2016

PLENARI DE NOVEMBRE 2016: Tavernes se suma a la lluita contra la violència masclista



L’Ajuntament de Tavernes s’ha adherit al manifest contra la violència masclista aprovat per consens pels 14 pobles que integren el partit judicial de Sueca dins del marc de celebració del “Dia internacional contra la violència de gènere”.

 El manifest redactat i consensuat convida tota la societat a sumar esforços per a construir un espai i una realitat lliure de violència masclista, la qual representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre dones i homes.

 El text del manifest recorda que “malauradament, la violència masclista és l'expressió més greu i devastadora d’una cultura que destrueix vides i impedeix el desenvolupament dels drets, la igualtat d'oportunitats i les llibertats de les dones. Una cultura que imposa un model de masculinitat que, encara avui, és valorat per una bona part de la societat com a superior, un model que defineix les conductes de domini, control i abús de poder dels homes sobre les dones com a quelcom justificable”.

Com a conseqüència, els partits polítics del consistori de Tavernes consideren com a prioritari treballar per a construir una societat que eradique el sistema patriarcal en el qual vivim i s'aconseguisca la igualtat efectiva homes/dones. “Aquest és el compromís que volem manifestar amb la voluntat de sumar esforços i crear sinergies de treball en comú que ens permeten construir conjuntament dinàmiques innovadores per a eradicar definitivament la violència masclista que representa una greu vulneració dels drets humans i atempta contra la igualtat efectiva entre homes i dones” . 

 Per tot això els grups municipals van aprovar els següents acords. 

1.- Subscriure i adherir-se a l'esmentat manifest.
2.- Dedicar un sentit record a la memòria de totes les dones assassinades per la violència masclista i expressar les condolences a les seues famílies i amistats.
3.- Reforçar les campanyes públiques de sensibilització contra la violència sexista, enfortir la detecció i el suport a les dones víctimes.
4.- Donar suport al grup de recent creació integrat pels representants de les polítiques d'inclusió i igualtat dels 14 ajuntaments del partit judicial de Sueca.