L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 27 de desembre del 2016

Compromís es queda sol al Senat defensant la taronja valenciana





Les propostes de Compromís en el Senat en defensa dels nostres cítrics han quedat en no res rebutjades pel pacte entre PP, PSOE, Podemos, PNV i ERC, amb una moció transaccional que no recollia les propostes dels senadors valencians. El senador Carles Mulet afirma que és una proposta buida, de bones intencions, però sense cap aplicació pràctica ni mesura vinculant. “Estem farts de bones paraules, i volem solucions definitives”, ha dit el senador Carles Mulet.

Compromís ha recordat que els Estats Units obliguen a les nostres clementines a entrar pel port de Filadèlfia mentre la UE les deixa entrar per qualsevol i que les inspeccions són un colador. “Al llarg de 2015 es van detectar a la Unió Europea 45 enviaments de cítrics procedents de Sud-àfrica amb presència d’agents nocius, 16 dels quals eren de vectors que provoquen aquestes malalties”, ha explicat.

Compromís havia demanat Castelló com a únic port d’entrada per als cítrics  de Sud-Àfrica i
implantar al Port de Castelló una dotació d’inspectors fitosanitaris especialitzats en plagues i malalties de quarantena (com el citrus black spot o taca negra dels cítrics) per inspeccionar cada enviament procedent de Sud-àfrica.

De nou ens menyspreen. Els valencians produïm el 65% dels cítrics valencians, per això a la resta de senadors d’altres territoris no els pica i, malauradament, els  senadors del PP, PSOE Ciudadanos i Podemos del PV també ens han donat l’esquena en les nostres reivindicacions” ha lamentat el senador.