L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 17 de desembre del 2016

El treballador que no arribe al 80% del salari mínim tindrà renda bàsica garantida.

Mònica Oltra

El Consell ha creat una renda bàsica per a qui treballe però no arribe al 80% del salari mínim interprofessional. Ho va confirmar la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en la presentació de l'esborrany de l'avantprojecte de llei de Renda Valenciana d'Inclusió.

 A més del complement per al treball, inclou les pensions no contributives amb els mòduls de la quantia d'ajuda per no superar el topall que marca l'estat i no perdre la prestació.

La nova renda valenciana d'inclusió augmenta les quanties de les ajudes fins als 531 euros i tindrà caràcter indefinit mentre no varie la situació del sol·licitant. També flexibilitza els requisits d'accés i elimina burocràcia als Ajuntaments.

La norma de la conselleria de Mónica Oltra és pionera a Espanya. Es un projecte de legislatura i persegueix rescatar persones davant l'alarma social existent en una població empobrida després de la caiguda del 18,5% del poder adquisitiu, una taxa d'atur del 20,2% i la herència de l'anterior govern d'una llista d'espera de 20.000 persones i dos anys de retard per a la tramitació de la renda. Els beneficiaris serà majors de 18 anys i no de 25 com la norma del PP i sense límit d'edat.

També s'hi estableix una segona renda d'Inclusió social amb augment de la quantia a 531 euros enfront dels 385 euros actuals per a persones amb itinerari d'inserció o d'acompanyament. La renda tindrà caràcter indefinit si no varia la situació del beneficiari. Fins ara hi havia un límit de tres anys i s'exigia la renovació cada sis mesos.