L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 17 de desembre del 2016

Entrem en el període de temporal més fort segons les previsions


Situació de la borrasca a les 9'30 hores
Estem dins del temporal de pluja i vent que estava anunciat i les previsions apunten que els períodes de pluja que vam tindre ahir només són el preludi del que ens esperaria per avui i demà, els dies en que les previsions apunten al pitjor oratge.

Tenim declarat el nivell taronja per part del Centre de Coordinació i Emergències, i això ha fet que les activitats esportives de l’aire lliure, cas de les competicions regionals de futbol, hagen estat suspeses.

Avui s’anuncien pluges torrencials en la nostra zona geogràfica, el sud de València, i també el nord d’Alacant que podrien acumular mes de 150 litres per metre quadrat. Tot això va acompanyat de forts vents, fins als 90 km/h. que ja han mogut la mar, com se sol dir, amb fortes ones que poden arribar als 4 metres.




Són situacions que, amb la suma dels factors, pot provocar inundacions en les zones costaneres a més d’alçar algun teulat o afectar a elements com balcons o ombratges d’aparcament, com ja ha passat a la nostra platja, com es pot vore amb l’aparcament de l’edifici Flamingo. Aixi mateix la mar, com també podeu veure a una altra de les fotografies, està molt marejada amb la qual cosa es ben fàcil que acaba d’endur-se el poc que va deixar de l’arena de la Goleta. 



Cal dir que a l’espera del que passe avui, fins ara les pluges no són massa exagerades en la nostra subcomarca. No coneixem les dades de Simat però a Barx ahir s’arreplegaren 55 litres, a Benifairó 36 i a Tavernes les dades varien segons els llocs: Sequers  24 litres, el centre del poble amb 35 i la platja amb 17.

La pluja d'ahir i d'avui se suma a la de la setmana passada i com que els horts ja van beure prou provoca que l'aigua s'entolle dins dels camps, fins i tot en casos com el de la fotografia, de la Marina, on el terreny majorment és arena. 


Una vista de Tavernes en el darrer ruixat
Per altra banda cal dir que per ara la situació de rius i barrancs és normal, no s’ha hagut de tallar cap via, i estan a punt els dispositius per si de cas cal atendre alguna emergència. No obstant cal estar atent a l’oratge, i sobre tot extremar les mesures de precaució.