L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 23 de desembre del 2016

FESTIVERN 2016-17: 35 grups participen en el cartell del Festivern més potent dels 12 anys d'història



Des que en 2014 la CançóZoo dels 10 anys del Festivern anunciara la imminent arribada del festival de Cap d'Any per excel·lència, la presentació del videoclip promocional és una de les fites del calendari més esperades.

L'any passat fou el grup de Pego Smoking Souls l'encarregat de presentar la cançó inèdita "Nit Salvatge" amb un vídeo gravat en La Valldigna.. Enguany un dels grups valencians amb més projecció internacional, Auxili, serà el responsable d'engrescar als milers de festiverners que, a hores d'ara, ja compten les hores per a gaudir de tres dies de concerts, de la zona d'acampada i d'un bon grapat d'activitats esportives i culturals.

Alguer de Txarango, Panxo de La Raíz i Simone i Michelle dels italians Train to Roots han col·laborat en la gravació de Foc i Vent, el tema que Auxili ha compost en honor la dotzena edició del Festivern. El videoclip, una iniciativa de Cercavila, cultura de carrer, ha estat dirigit i produït per l'equip de Tresdeu Media, responsables també de "Nit Salvatge". Així com el videoclip de l'any passat mostrava els paratges naturals de la valldigna, en aquesta ocasió la protagonista és la cultura popular de la Safor amb la platja de Tavernes com a escenari principal.

El 31 de desembre de 2016 Los Chikos del Maiz s'acomiadaran dels escenaris sota l'envelat del Festival d'Hivern de les Comarques Centrals Valencianes amb el que s'espera que siga el concert més potent de la seua carrera. Serà l'última ocasió per a gaudir en directe de les lletres políticament incorrectes de la formació valenciana. La referencial banda de hip-hop combatiu tancarà una etapa a Tavernes de la Valldigna com ja feren en 2013 i 2015 Obrint Pas i la Gossa Sorda, respectivament.



Al mateix escenari Auxili, Pirats Sound System, els italians Train To Roots i Talco desplegaran tota l'artilleria amb les seues lletres carregades del millor reggae com a munició. Cinc grups que, junt amb la New York Ska-Jazz, Mafalda, PlanB, Itaca Band, Dr. Prats, Atupa i la Trocamba Matanusca formen part d'una immillorable oferta per a gaudir al màxim la darrera nit de l'any. Enguany, a més, hi celebrarem una Entradeta de Moros i Cristians festivernera durant el tradicional vermut musical on brindarem amb la bona gent de Truc, Rondalla Primer de Maig i Esir.

La del 30 de desembre serà una jormada previa ferotge on es barrejaran joves apostes i pesos pesants del panorama musical actual com és La Raíz, la banda de Gandia que farà trontollar els fonaments de l'envetllat del Festivern en companyia de Buhos, Ebri Knight, Mellow Mood, Tremenda Jauria, The Dance Crashers, Animal, Inèrcia, Voltor, Tesa, Atzembla i Escala i Corda Dj. Tant el 30 com el 31 de desembre podrem gaudir d'un bon nombre de concerts, però també del concurs de paelles, de campionats de futbet, raspall i basket, així com d'activitats culturals i d'una Zona d'acampada gratuïta.

El 29 de desembre les veus de Xavi Sarrià, Feliu Ventura i El Petit de Ca l'Eril ompliran la Casa de la Cultura de Tavernes, a partir de les 19 hores. En aquest cas, com és habitual, l'entrada s'abonarà a banda. Mentre que en la festa de benvinguda de dijous (entrada lliure) tindrem a les valencianes Herba Negra, la Fistula Vallkànica, Sva-ters, Skatuttipresto, Meteor i a Kontaminació Acústica.

Notícia publicada a "eldiario.es"