L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 23 de desembre del 2016

PLENARI DESEMBRE 2016: Un deute més que els veïns no coneixíem: El govern actual està pagant a la Diputació 1’7 milions d’euros per un deute deixat pel PP



El passat plenari va servir perquè els veïns ens assabentarem que el govern actual de l’Ajuntament està pagant-li a la Diputació 1,7 milions. És l’ import d’un deute deixat pels anteriors governs del PP i que es va començar començar a pagar l’any 2011 i  s’acabaran  de pagar l’any 2019.

Això ho va explicar el regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, dins del debat de pressupostos, quan afirmava que Tavernes no tenia els pressupostos que es mereix i, entre les causes, citava que faltaven els ingressos pel cànon de l’aigua, cobrat anticipadament fins el 2026 pel govern del PP, i per estar pagant pagar a la Diputació un deute de 1’7 milions deixat pels govern del PP.

Era la primera vegada que es parlava clar i ras d’eixe deute, i el regidor d’Hisenda, de Compromís, afirmava que el més gros no és el deute en si sinó que el govern del PP  havia cobrat en el rebut del fem la part de l’Ajuntament i de la Diputació, però no li va abonar a la Diputació la part que li corresponia per la planta de reciclatge de Guadassuar.

El govern del PP en acabar el seu mandat (juny 2011) va deixar aquest deute amb la Diputació, 1’7 milions d’euros, que ha hagut de fer-se càrrec el govern de Compromís. En resum 1’7 milions que se sumen als 1’8 milions que es van pagar de l’aparcament: 3’5 milions menys d’inversions que haurien vingut molt bé a Tavernes.

Això sense oblidar els 18 milions d’euros que van deixar de deute als bancs, els 4’5 milions de dèficit de tresoreria, 1’6 milions de factures en els caixos i haver cobrat per anticipat 2 milions del cànon de l’aigua.

I encara diuen que no es parle del passat.  S’han de parlar dels deutes perquè no són cosa del passat sinó del present i ben actuals: les conseqüències s’estan patint ara i els deutes s’estan pagant ara, i disminuint la capacitat d’inversions de l’Ajuntament. ¡Es molt fàcil fer préstecs i no pagar-los, i deixar ben empantanat al govern que vinga darrere!. I ara diuen que d'això no volen que se’n parle...

I alguns es preguntareu: I com ho paguem ara? Mitjançant compensació de les subvencions de la Diputació. Per dir-ho clar: si la Diputació dóna una subvenció de 100.000 euros a l’Ajuntament,  a l’hora de pagar no envia tots els diners i li resta la part del deute. Això representa una quantitat sobre els 200.000 euros a l’any, en concepte de devolució dels 1’7 milions.

Ací teniu l’explicació donada pel regidor en el plenari passat