L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 20 de desembre del 2016

Mirem el riu Vaca avui, mentre recordem el dia d'ahir

L'assut i el riu vist des del pont

El temps ha alçat, ha parat de ploure, i a poc a poc es torna a la normalitat. Les coses es veuen ara molt diferents a ahir per la vesprada, quan es va decretar l'alerta roja i semblava que la situació que vivíem a Tavernes encara podia ser pitjor .

I és que ahir, si recordeu, es va desbordar el riu pel Tancat i Sequia la Bova i, com que la mar no tragava per les altes oles, es produïa un efecte de regolfament i augment dels nivells de les aigües que reculaven cara a Tavernes i fa fer que, de manera  preventiva s'avisara que es tragueren els cotxes dels aparcament subterranis. 

Pont del Tol·lo
 
El vent va anar minvant i la mar va començar a tragar el gran cabal del Vaca, i les coses a poc a poc van anar a millor.

No obstant això, i segons es va saber en acabar el plenari que se celebrava a l'Ajuntament, el Vaca havia augmentar el nivell  60 centimetres entre les 8 i les 10 hores de la nit. A Tavernes no plovia però n'estava caient una bona a Barx, i no oblidem que l'aigua de Barx va tota a parar als Brolls i al Vaca. I es va notar, fins que va parar de ploure tan fort a Barx,  i de fet a les 11 de la nit que acabava el plenari, ha havia abaixat 20 centimetres.

El Vaca en el pont de la carretera
 El regidor d'Agricultor, Javier Escrihuela, el podiem vore ara i adés consultant el mòbil a principi del plenari. Suposem que la brigada agrícola li aniria indicant les novetats.

Avui el dia és molt diferent. Del Clot de la Font ja no brolla l'aigua com ahir, el riu Vaca continua amb bon toll per l'assut i pel pont, però es nota la baixada de nivell, igual que tot el recorregut del riu fins la desembocadura.  

Camps plens d'aigua Tancat

 El Vaca ja no desborda al tancat però els horts del voltant es nota la riuada d'ahir. Els horts estan plens i van desaiguant a poc a poc pels camins. Ahir per cert es va haver de tallar el trànsit d'un carril de la nacional en el pont que travessa el Vaca, mentre una màquina netejava les canyes. Avui encara se'n veien moltes de les arrossegades pel riu.

El Cami Marenys ple
Mentre tant el camins van obrint-se, el Camí Reial ja permet el pas de vehicles, i en alguns encara que es pot circular com el Camí Marenys presenten molta aigua en molts trams, molta procedent dels horts de les rodalies que a poc a poc van desaiguant.