L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 27 de desembre del 2016

Tavernes demana la declaració de zona catastròfica per l’últim temporal de vent i pluja

Camps inundats

L’Ajuntament de Tavernes ha sol·licitat al Consell de Ministres la declaració per al municipi com a zona afectada greument per una emergència de protecció civil, així com a la Generalitat Valenciana i a la Diputació de València que incloguen el nostre municipi en qualsevol línia d’ajuda que aproven estes institucions.
           
 L’Ajuntament de Tavernes, després del fort temporal de vent i pluja que va patir el municipi els passats dies 17, 18 i 19 de desembre, ha comprovat que el temporal ha produït greus danys en infraestructures públiques i privades tant al nucli urbà com al terme.

Arbres tombats pel vent
 Quant a la zona agrícola, s’han inundat grans extensions de terrenys com a conseqüència de la pluja intensa i han resultat greument afectats els seus cultius. En molts casos (camps dedicats al cultiu de la taronja, per exemple) la collita es farà malbé. També els camins rurals s’han vist afectats i la força de l’aigua ha fet malbé una part important del cordó de dunes.

Platja de la Goleta

En la mar hi han hagut arrossegaments d’arena des de les platges cap endins de la mar, i ha deixat sense arena zones importants de la costa. A més, la pluja i el vent han provocat la caiguda d’arbres i molts altres s’han hagut de tallar perquè presentaven risc per a les persones.
Camí Marenys inundat
També s’han produït danys de consideració en infraestructures públiques de trànsit, l’enllumenat i altres instal·lacions, com el cementeri municipal i alguns centres educatius.

Els tècnics municipals estan treballant per avaluar tots els danys ocasionats i les despeses per tal de restablir la normalitat al municipi. La Generalitat Valenciana ja ha anunciat que traurà un decret per a ajudar els pobles afectats a pal·liar els desperfectes produïts.