L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 16 de gener del 2017

A partir d'avui s'espera una gran abaixada de les temperatures, fins i tot per davall de 0º C



 
Avui dimarts s'espera un canvi en la situació meteorològica, amb temperatures que poden arribar a 6º C graus sota zero a les comarques de l'interior del País Valencià i fenòmens de mar molt rebolicada i forts vents. Són les principals inclemències meteorològiques que ens du l’onada de fred que començarà demà per la vesprada i afectarà tot el nostre territori.

L’entrada de vent gelat abaixarà les temperatures entre avui per la nit i demà dimecres a primeres hores, amb termòmetres que fins i tot poden arribar a 0º C prop de la costa. En el cas de Tavernes les previsions parlen de -1º C grau sota zero dimecres i 6º C el dijous de mínimes. El dijous hi ha previsió de pluges i, si la cota de neu baixa com s'ha dit en alguns mitjans fins als 100 metres vora de la mar, podríem veure neu a les muntanyes de la Valldigna, com les que podeu vore a les fotografies. 

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), ha informat els ajuntaments que cal extremar les precaucions. En un butlletí especial afirma que “la situació pot perllongar-se durant els dies següents i, a partir del dijous, podrien produir-se nevades febles en cotes molt baixes de l'interior sud del País Valencià, així com fenòmens costaners en el Golf de València”.


Avisos als municipis per donar resposta davant possibles nevades

L'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències efectua un seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per AEMET i envia als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents. En tot moment, es monitoritzaran les previsions davant la possibilitat que s'haguera d'activar el pla de nevades.

Les dues direccions generals, la d’Emergències i la d’Inclusió, treballen per establir un protocol perquè cada ajuntament constituïsca un dispositiu d'atenció i informació per a les persones sense llar.

La Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques té preparat un dispositiu especial per fer front a la neu i al gel, amb 14 màquines llevaneus i 250 tones de material per fundir el gel, en actuacions que generalment es produiran més a les comarques de l’interior.


Consells a la població

En casos com aquest cal seguir al peu de la lletra les indicacions i consells. Els més importants


- Si es passa molt de temps en l'exterior, és millor portar diferents peces de roba lleugeres i càlides superposades que una sola peça de teixit gruixut

-  Cura amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas: allunya-les de cortinetes i cortines

- Prendre precaucions per evitar l'enverinament produït per l'ús de brasers, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d'aire.

- Tenir a mà un extintor

- Preparar una farmaciola de primers auxilis i amb aquells medicaments que siguen utilitzats normalment o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar

- Disposar de roba i calçat adequats per a aquestes contingències

- Mantenir-se informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels mitjans de comunicació

-Seguir els consells de conducció amb neu i gel de la DGT