L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 23 de gener del 2017

La Generalitat extingeix la Fundació Jaume II el Just




La Generalitat va comunicar ahir l'extinció de la Fundació Jaume II el Just, amb la qual cosa es feia  efectiu l'anunci que el setembre passat va fer a Tavernes el secretari Autonòmic de Cultura, Albert Girona, sobre la liquidació de la institució,  creada en 1999 per a potenciar el monestir de Simat encara que la realitat és una altra i està investigada dins del cas Taula com a presumpte òrgan per a cobrar mossegades.

La història arranca quan l’expresident Francisco Camps va col·locar al capdavant de la Fundació al seu amic Vicente Burgos, expresident de Noves Generacions del PP, qui va dirigir presumptament la trama de mossegades del 3 % des de l'entitat. També ací va ser on suposadament Marcos Benavent va començar la seua activitat recaptadora per al PP, segons les pròpies revelacions.

L'operació Taula investiga contractes que va pagar la fundació com un “Te Deum” en la catedral de València, serveis de catering mensuals, cotxes de lloguer, còctels per a més de 400 comensals i barbacoes per a 300 persones en plena precampanya electoral. En total, un forat d'1,6 milions d'euros  que van anar a parar a dues societats investigades dins del mateix cas.  Un exemple:  l'empresa Thematica Events va facturar 116.000 euros per organitzar una de les Multaqa.


Francisco Camps havia dotat a la Fundació Jaume II el Just amb un pressupost de 3 milions d'euros que  es va quedar ben curt. Burgos va gastar 1,1 milions d'euros en la compra del claustret del Palau de l'Abat que era al palau Canto del Pico de Torrelodones (Madrid) per a reintegrar-ho a Valldigna i 100.000 euros per a una rèplica.

La Fundació va muntar costoses exposicions com “'El toisó d'or” amb cost 1,3 milions i musicals com “Balansiyá” al que es va destinar un altre milió, així com festivals de teatre, trobades culturals i sarsueles, moltes en el mateix monestir, que van superar el pressupost de l'organisme. Burgos arribà a crear una orquestra simfònica amb 46 músics i va portar a València per Falles a un centenar de convidats des d'Itàlia. Quan va ser cessat, novembre del 2007, la Fundació acumulava un deute proper als 9 milions d'euros.

A partir d’ara, serà Cultura qui s’encarregue d’impulsar i difondre el valor de Santa Maria de Valldigna.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quadrilla de lladres!!! Estic segur que els tornarien a votar!!!

Anònim ha dit...

Aún recuerdo con gran placer los extraordinarios festivales de piano que se celebraron en Santa María del Valldigna, en cuyos cárteles aparecían los nombres de intérpretes de talla mundial, solicitados y aplaudidos por el público internacional más exigente. Y es que se derrochaba el dinero a espuertas. Veo también al tal Vicente Burgos sentado en primera fila, bostezando mientras aguardaba impacientemente a que empezara el concierto para escabullirse entre las penumbras, con ganas de tomar el fresco, fumarse unos cigarrillos y saciar su sed en la barra del bar que se montaba fuera. Luego, no bien se acercaba el final del concierto, regresaba arropado de nuevo por las sombras a su asiento, batía palmas con entusiasmo, a la vista de todos los presentes, y subía al escenario dispuesto a posar junto al afamado músico que nos había deleitado… Bueno, esa clase de sujetos ha ostentado el poder durante una eternidad, hasta dejar arrasado el País Valenciano.