L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 20 de gener del 2017

Les pluges no foren tan intenses com fa un mes però han augmentat els cabals en rius i fonts.

L'assut
La situació quan a rius i barrancs al nostre terme està normalitzada. No hi ha cap perill de desbordament del riu, malgrat que torna a córrer l'aigua prou cavallera i, fins i tot, han incrementat el seu cabal fonts com les de Bolomor o el Vadell des del Clot de la Font, que també ha pujat el nivell però lluny de la situació del passat 19 de desembre.

El Vaca des del pont

De tota manera, i encara que el riu i fonts han augmentat el cabal, les pluges d'ahir no foren de gran intensitat, almenys segons les dades que dóna AVAMET  que solem emprar nosaltres. Així a Barx s'arreplegaren 100 i 88 litres al llarg del dia d'ahir (segons la Drova o la depuradora), a Benifairó 87 litres i a Tavernes, com sempre, mesures diferents segons la ubicació del pluviòmetre: Els Sequers amb 35, al poble 72, a la Partida Nova 70 i a la platja 42 litres.  No hi ha dades de Simat.

Vadell
Bolomor
Però no devem oblidar que el mes passat vam tindre uns períodes molt plovedors, i l'efecte esponja del kars del Massís del Mondúver no s'ha diluït, i per tant amb aigua  ploguda com la d'ahir produeix un reviscolament dels deus.

Us oferim unes fotos dels punts més significatius.