L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 12 de gener del 2017

S'espera neu a principi de la setmana que ve




L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) avisa d'un temporal de fred aquest cap de setmana acompanyat d'una situació general de mal temps marítim. Un temps no habitual en les nostres terres que es notarà més a principis de la setmana vinent quan el fred arriba de debò per a deixar temperatures gèlides fins i tot a nivell de la mar, on es preveuen per al dimecres temperatures  sota zero i màximes que no arribaran a 8ªC.

L'Agència  Estatal de Meteorologia avisa que la cota de neu pot arribar als 100 metres d'altitud, amb la qual cosa la previsió és que puga haver nevades en les muntanyes prop de la mar, cas de la Valldigna o la Safor. ¿Vorem les muntanyes de Tavernes enfarinades com les fotografies?

Previsió d'aquests dies pròxims

Per a demà divendres  i pròxims dies tindrem cels ennuvolats  i temperatures entre 6º C de mínima i 16º C de màxima. Demà divendres tenim l’entrada d’un front fred en la península i  s’hi  iniciarà un descens de les temperatures al llarg del dia amb mínimes al final de la jornada.


El front fred  s'acompanya de baixes pressions a l'interior d'Europa i  es mourà cap a Itàlia, amb la qual cosa provocarà a principis de setmana una entrada de vent marítim, fred i humit, de component nord amb neu en cotes baixes, intervals de vent fort i temporal en el Mediterrani.

El dilluns de transició i canvi total el dimarts, amb avís especial de l'Agència Estatal de Meteorologia de temporal de fred i neu. La previsió del dimarts situa la cota de neu en 500 metres d'altitud (el dia anterior, el dilluns, estarà en 1.200 metres) amb temperatures mínimes de 1º C i màximes de 11º.

Per al dimecres més fred i serà aleshores, com hem dit, quan  la cota de neu  pot arribar fins als 100 metres d'altitud, cosa que podria portar neu en la costa o almenys molt prop d'ella, i temperatures encara més gèlides.