L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 4 de gener del 2017

Tavernes destina 240.000 euros al Centre Integral de Majors




Tavernes ha destinat una partida de 240.000 euros del pressupost del 2017 per a el Centre Integral de Mayores (CIM). En el  plenari de desembre, quan es van aprovar els pressupostos, l’alcalde Jordi Joan va confirmar que es contempla ubicar el CIM en els locals municipals del Carrer Riu, uns baixos en l'edifici d’habitatges VOP del Vergeret.

La regidora de Servicios Sociales, Noelia Alberola, ha assegurat que les obres per adequar els locals començaran enguany, però no ha volgut indicar la data d’obertura que pot ser a finals d’enguany o principi del 2018. Les obres procuraran la total accessibilitat del local. Fins i tot es parla de condicionar un petit solar al costat, també de propietat municipal, amb bancs i altres elements urbans perquè les persones majors en puguen fer ús.

L’Ajuntament vol aconseguir subvencions per amoblar i equipar el local. Noelia Alberola, ha recordat que la gestió del CIM serà directa des de l’Ajuntament, amb personal propi, encara que s’està a l’espera de saber si hi ha un augment de personal en Serveis Socials, i així cobrir les necessitats del centre o s’haurà de procedir a alguna nova contractació.

El CIM de Tavernes atendrà  40 persones en horari diürn, amb un psicòleg i un educador social, i fins i tot servei de fisioteràpia. L’Ajuntament vol conveniar aquest servei amb la Conselleria de Sanitat, perquè se’n fera càrrec uns dies a la setmana.

En el plenari, quan es va confirmar l’assignació dels 240.000 euros per al CIM, va haver algun partit de l’oposició que posava en dubte la idoneïtat del local i deia que estava lluny del centre a més de ser zona amb residents de famílies joves. 

L’alcalde Jordi Joan va indicar que no veia cap problema de la ubicació perquè com ara passa en el local que s’ha cedit a ACUDE, es compta amb l’ajut de Creu Roja per a desplaçaments i el fet d’estar ubicat en la zona demogràficament més jove de Tavernes pot beneficiar els usuaris del CIM.