L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 de gener del 2017

Vols ajudar al poble saharauí?


Si vols ajudar al poble i refugiats saharauís cal que recolzes i ajudes la Caravana per la Pau, una campanya que consisteix en la recollida principalment d’oli, sucre, llentilles, mel i bolquers d’adults, que s’enviarà als campaments de refugiats.

L’Associació Comarcal d'Ajuda al Poble Sahrauí de la Safor (ACAPS) s’ha adherit a la Caravana per la Pau d'ajuda humanitària que es du a terme a tot l’Estat. La finalitat de la campanya és enviar aliments com oli, sucre, llentilles, mel i també bolquers d’adults.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Serveis Socials, col·labora en el programa cedint el Braç Treballador com a punt de recollida. Així, els ciutadans del municipi que vulguen contribuir a aquesta causa ho podran fer fins al dia 15 de febrer en horari de 9 a 14 hores.

Recordem que el poble saharauí són els descendents del pobladors de la colónia que denominarem Sàhara Espanyol, i els seus habitants, considerats durant molt de temps com a espanyols, rebien document d'identitat espanyol, així com llibres de família. 

El 26 de febrer de 1976 Espanya va abandonar el Sàhara occidental a la seua sort i la va deixar en mans del Marroc després de l'anomenada "Marxa Verda". Des d'aleshores viuen confinats majorment  en els campaments de refugiats del Tinduf, una zona on escasseja l'aigua i els aliments.