L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dissabte, 18 de febrer del 2017

El govern de Rajoy valora cada societat musical valenciana en 12’80 euros



Les 547 societats musicals valencianes són el 50% de les estatals, són 40.000 músics i 60.000 alumnes, però no pinten res davant el govern de Rajoy que les subvenciona amb  “l’astronòmica” quantitat de 7.000 euros a l'any en total. 7000 euros A REPARTIR ENTRE TOTES, o siga  una subvenció de 12'80 euros a l'any per banda.

Està en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i el diputat de Compromís, Joan Baldoví, li ho ha dit al ministre de Cultura, Méndez de Vigo: “Les 547 societats musicals amb les seues bandes, orquestres, cors i escoles reben, totes les societats juntes, l'astronòmica subvenció de 7.000 euros. Sense paraules”, exclamava Baldoví en  la comissió de Cultura.

Baldoví ara té un nou motiu per mostrar la seua indignació: les ajudes del Centre Nacional de Difusió Musical (CNDM) ha atorgat 91 dels 214 concerts musicals a Madrid, és a dir, el “44,6 de les concessions i per al País Valencià zero euros. Cap concert”, ha afirmat Baldoví.

El govern de Rajoy dóna 7.000 euros,  12’80 euros a cada societat musical valencianes, però en els PGE es troben subvencions per al Teatro Real de Madrid de 9,3 milions d’euros, per al Teatre del Liceu de Barcelona 7,1 milions d’euros o per al Teatro la Maestranza de Sevilla 1,6 milions d’euros. I sabeu quants els en toquen al Palau de les Arts? Doncs mig milió, 540.000 euros de l’Estat i, per arribar als 22 milions de pressupost és la Generalitat qui ha de posar els diners.

I afegia Baldoví: Si parlem de museus, el Museo del Prado rep 45 milions d’euros; el Museo Reina Sofía, 36 milions; el Museo Thyssen, 6 milions i l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) la rídicula xifra de 171.000 euros”. I no cal ni parlar de festivals: el Festival de Teatro d’Almagro rep 654.000 euros, el Festival de Teatro de Mérida 187.000 euros i el Festival “Sagunt a Escena” rep 0 euros.

"El Govern de Rajoy ha tornat a utilitzar els Pressupostos Generals de l'Estat per discriminar la cultura al territori valencià" indicava aquesta setmana el portaveu de Compromís, que davant aquesta discriminació ha presentat un seguit de qüestions a la Mesa del Congrés espanyol: 

- ¿Coneix el govern per quins criteris es regeix el CDNM per fer la seua programació actual?”.
- Des de la seua primera temporada de funcionament, en 2011, ¿com s’han repartit les inversions per comunitats històriques?”.
- ¿Quin percentatge del total del pressupost del CDNM representen les actuacions, coproduccions i festivals per províncies, des de 2011?. 

No sabem la resposta que donarà el govern de Rajoy  si respondrà, però sí que estem segurs del que per ara ens ha donat als valencians: una misèria, ben prop del 0 (zero).