L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de febrer del 2017

"No anem a fer pagar als veïns una obra que és competència i responsabilitat de la Confederació"



Séquia la Bova el 2008: ja hi havia  problemes i no es va actuar

El regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, ha traslladat al diputat de Compromís en el Congrés Joan Baldoví la problemàtica que té Tavernes en els camins del Tancat i de la Séquia la Bova. Segons ha publicat en facebook,  li ha explicat  que els grans clavills i els problemes generat són causa de la falta de manteniment de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, organisme estatal que depèn del Ministeri de Medi Ambient del govern del PP de Rajoy.

“La falta d’actuació de la Confederació en les motes, caixers, talussos fa que Tavernes tinga els camins en l'estat que els tenim. Li hem demanat que ho trasllade al Ministeri de Medi Ambient” ha indicat Javier Escrihuela. “Tenim clar que no anem a fer  pagar als veïns de Tavernes una obra competència i responsabilitat de la Confederació, depenent del Ministeri de Medi ambient del Govern Central”.

Solsides en la Sequia la Bova el 2004

 El regidor assenyala que el PP de Tavernes demana a l’Ajuntament que arregle els camins amb els diners municipals, el de tots els veïns. I vol que es faça sense abans tindre arreglats els marges del riu. 

“No vull pensar que actuen així per tapar a la Confederació, que depén del seu partit. Tenim a l’Ajuntament dos informes geotècnics, de la Diputació i de Typsa, i diuen clar i ras que no es pot fer cap actuació en els camins si abans no s’actua en els marges del riu per a consolidar-los i reforçar-los”.

El regidor diu que l’Ajuntament arreglarà els camins dins dels plans de vials i camins de Diputació o dels plans d'asfaltatge de Conselleria , o  amb inversió dels pressupostos de l'ajuntament “però sempre que estiguen els margues del riu arreglats.  Treballem per a donar-li solució, però no per a fer una despesa amb els diners dels veïns i que no dure ni dos mesos”.

Solsides del 2010 en Séquia la Bova
  
Problemes que venen dels anys 2000

Els problemes dels camins al costat del Vaca vénen de molt lluny, en concret de fa més d’una dècada i les fotografies dels anys 2004, 2008  i del 2010 ho demostren. En aquells anys començaren uns problemes que no eren massa greus, però la falta d’actuació del govern anterior davant de la Confederació ha anat agreujant-los.

L’agreujament també es deu a la falta d’actuació de l’organisme competent i responsable, la Confederació. Cal recordar que des del 2011, en fer-se càrrec de l’alcaldia, Jordi Joan s’ha reunit nombroses vegades amb la Confederació explicant el problema i exigint-li solucions, però la resposta  ha estat: “no hi ha diners per eixa actuació”

Tampoc hi  havia diners per al projecte del riu Vaca, de la mateixa Confederació, anul·lat pel govern de Rajoy, o no hi ha diners ara per a la solució definitiva de la Goleta, també depenent del mateix ministeri, el de Medi Ambient, o no hi ha diners per a la millora de carretera nacional entre Xeresa i Favara, en aquest cas depenent de Foment. No hi ha diners per a cap inversió a Tavernes, com tampoc en tenen per al País Valencià. Per a l'AVE a Galicia, d'on és Rajoy, o per rescatar autopistes a Madrid, si que en tenen.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si el regidor tinguera terra ahi no diria això.

Anònim ha dit...

I els que ne teniu ahi mai vau obrir la boca demanant les solucions a Langa i a Mario i ja tenieu problemes en eixos anys. Oblideu les coses molt apressa quan voleu.

Anònim ha dit...

El problema es mes greus per el que te terra, el que te terra es normal que estiga molt disgustat. Es que es faena de la Conferació del Xuquer que perteneixes al Gover Central del PP que si paga autopistas sense vehicles. No vullgues fer a la gent tonta, pues els peperos valleros mais en fet res per donar una solució.

Anònim ha dit...

Tens tota la rao, els peperos valleros mai han fet res per donar una solució als problemes de eixos camins, ni Langa ni Mario han fet mai res, ni en aquells temps ni ara.