L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 14 de febrer del 2017

Osborne restaurarà el bou al costat de la carretera N-332




El “toro de Osborne” que va ser tombat pel vent en els passats temporals tornarà de nou a lluir la seua silueta al costat de la N-332 al pas pel nostre terme. Així ho hauria confirmat el departament de comunicació del Grupo Osborne, segons publica avui Las Provincias.




Las instal·lacions de tanques amb forma de bou, que hi ha per tota Espanya, van ser declarades d’interés estètic o cultural per sentència del Tribunal Suprem en 1997, però una altra sentència posterior d’aquest passat mes de gener ha indicat que “el toro no es un símbolo oficial de España”. Aquesta sentencia del Tribunal Suprem desestima que només Osborne puga usar la marca “Toro” en els productes.
  

Durant el fort temporal de vent del mes de desembre, l’estructura del bou d’Osborne va caure a terra per la força del vent que va arribar a ratxes de vora 100 km/hora. Malgrat el vent ser un factor determinant, es van trobar indicis que part dels ferros de subjecció al turó on està instal·lat haurien estat serrats, la qual cosa parlaria d’un atemptat que encara investiga la Guàrdia Civil.

 

El grup denominat Arran va penjar en les xarxes un vídeo on es veia el procés de tall de part de les subjeccions en una radial.

La figura del bou, que segons moltes opinions la marca Osborne es va inspirar en les imatges del cartellista valencià Josep Renau, fa ara 60 anys que es va instal·lar per primera vegada prop de les carreteres com a element de propaganda de l’empresa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sort que està Osborne per mantindre estos referents.

Unknown ha dit...

Em pareix molt be de Osborne.
Are mem baix a comprarme una botella per sostenirlo

Unknown ha dit...

Per fi, lloats siguen els déus, per fi podré descansar! Per fi podré eixugar-me les llàgrimes que em cobrien el rostre des de fa tants dies! Per fi, amics meus, podré dormir i dir adéu a tantes nits d’insomni, dolors i patiments!
Que quin és el motiu de tanta felicitat per a mi? Que quina és la causa que em farceix el cor de plaer, joia i goig? Que no ho sabeu? Que no heu llegit la premsa?
Doncs jo vos donaré la notícia; la grandiosa i meravellosa notícia:
L’empresa Osborne ha decidit tornar a plantar el seu bou orgullós, altiu i conyaquer a Tavernes.
I no només això, sinó que, a més a més, han dit que tantes vegades com el tomben les hosts perverses i malignes dels catalanistes irreverents, tantes vegades el tornaran a plantar. “Para cohone lo nueztroh!”, ha declarat un dels seus representants.
Que la gent ho sàpiga, doncs! No ha de romandre ni un sol pam del “suelo patrio español” sense el seu corresponent bou.
Perquè açò és Espanya, que collons! Una Espanya “Grande y Libre” i plena de bous torturats i assassinats com a màxima representació d’un imperi on mai s’amaga el Sol. Bé els temps canvien; no passa res. Abans era representat per una àliga i ara per un bou.
Quina alenada he pegat en llegir la notícia, xe!
I el cas és que jo, emprenedor i actiu com sóc, ja havia pensat en substituir el bou. Volia posar al tossal on ens mirava vigilant i a l’aguait com un guàrdia civil de trànsit, el bou ara tombat, un ruc, un burro que, almenys, ens alegrara la vista i l’esperit.
En fi, jo crec que la idea era bona. No?