L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 22 de febrer del 2017

Pla Local de Cremes 2017




El Pla Local de Cremes contempla un conjunt d’actuacions i les que estiguen regulades en el pla no necessitaran d’autorització de l’Ajuntament per a realitzar-se. Per tal de conèixer exactament els horaris i els dies de la setmana permesos per a l’activitat de cremar, podeu consultar el quadre de dalt que incloem (cliqueu damunt per fer més gran).

Les normes més importants que cal recordar són que el llit del riu Vaca i del Badell tenen la consideració de massa forestal a l’efecte del Pla de Cremes; la suspensió de  les activitats o accions de cremes en dies de ponent, mentre que si gira a ponent una vegada començat el treball, s’haurà de suspendre la operació i apagar el foc. 

Les cremes només es podran realitzar des de l’eixida del sol fins  a les 13:30 hores, i no es podrà abandonar la vigilància de la zona de crema fins que el foc no estiga totalment apagat i hagen passat dues hores sense que s’hi observen brases.

Com a mesura de prevenció es recorda que s’ha de netejar de brossa i matoll una franja d’amplària suficient, no inferior en cap cas a dos metres al voltant d’on es vulga realitzar la crema.  La persona que creme haurà de prendre les mesures oportunes i serà el responsable dels danys que cause.

Les normes del Pla de Cremes seran d’aplicació a tots els terrenys de muntanyes del terme municipal segons la Llei Forestal i es recorda que en una franja de 500 metres al voltant de les muntanyes no es pot fer foc. Cal telefonar a emergències de la Generalitat, 112 o informar a l’Ajuntament, agents forestals, policia local, policia autonòmica, Guàrdia Civil  o a l’agent de l’autoritat més pròxima si veieu foc.