L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 20 de febrer del 2017

PLENARI DE FEBRER 2017: El consistori, excepte el PP, recolza que es rebaixe la barrera electoral al 3%




En el passat plenari, la a corporació de Tavernes va aprovar dirigir-se a les Corts Valencianes per demanar que es modifique la Llei Electoral Valenciana i es rebaixe la barrera electoral actual del 5% al 3% en cadascuna de les circumscripcions valencianes. 

La proposta havia nascut del grup municipal d’EU, i la seua moció va comptar amb el recolzament de Compromís i del PSOE. Com podeu vore a la imatge de dalt, el PP va votar en contra.

El portaveu d’EU, Eduardo Bononad, va recordar com d’injusta és l’actual barrera del 5% en la llei electoral valenciana i que ha suposat que en diferents moments, milers de votants es quedaren sense representació en les Corts, remarcant que aquesta barrera afavoreix al partits majoritaris.

Fent un poc d’història cal recordar que el Bloc es va quedar fora de les Corts Valencianes en dues ocasions, amb el 4,60% i 4’77 % dels vots, i en les darreres eleccions fou Esquerra Unida qui era perjudicada per assolir el 4,38%. Milers i milers de valencians, han quedat al llarg de la recent democràcia fora de representació de les Corts Valencianes per eixe 5%.

El PP en contra també en les Corts Valencianes

Tots els grups han decidit que s’ha de baixar al 3%, tots excepte el PP que argumenta en la Comissió que estudia eixa modificació que un llistó per davall del 5%  tindrà efectes perniciosos perquè podria facilitar l’accés a les Corts de grups d’extrema dreta, segons publicava fa uns dies Levante-EMV.

El PP sempre ha estat en contra de baixar-lo. Fins ara argumentava que podria accedir l’esquerra radical i nacionalista. Ara amb Compromís a les Corts i al govern de la Generalitat i quan s'ha comprovat que res del que deien s’ha acomplit, s'inventen uns altres enemics com excusa. Pensem nosaltres si no seria millor que es deixen d’excuses i que reconeguen que la barrera del 5% és una malaltia en la societat valenciana i demostrativa de una mínima qualitat democràtica.

Fins ara tots els experts que han comparegut a la Comissió de les Corts han recolzat l’eliminació de la barrera electoral del 5% perquè, afirmen, és una distorsió en la Llei Electoral Valenciana i que ha tingut com efecte que, de vegades, més de 100.000 votants es quedaren sense representació.