L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 7 de febrer del 2017

PLENARI FEBRER 2017: L’Ajuntament aprova una ordenança per previndre danys estructurals en edificis de més de 50 anys

Només Compromís i EU aproven la nova ordenança de prevenció de danys en edificis vells

L’Ajuntament, amb només els vots de Compromís i EU, aprova la nova ordenança sobre avaluacions d’edificis de més de 50 anys, una adaptació de la llei del Sol i de la LOTUP que són d’obligat acompliment. Aquestes lleis obliguen a les comunitats de veïns a acreditar l'estat de conservació de l'edifici, el compliment de la normativa  sobre accessibilitat universal i el grau d'eficiència energètica.

El regidor d’Urbanisme, Josep LLácer, va informar sobre l'ordenança redactada pels tècnics municipals de manera que resulte més fàcil oferir la informació a les comunitats veïnals sobre tot quant a ajudes  públiques a les que poden acollir-se. També  va indicar que l’Ajuntament aporta un departament tècnic que els pot ajudar i orientar al compliment de les lleis, que son d’obligat acompliment a partir de l’any 2018.

“Estem avançant-nos per facilitar els tràmits als veïns de Tavernes i tinguen tota la informació  per optar a les ajudes que les Administracions ofereixen per redactar l’informe i escometre accions de rehabilitació” indicava el regidor que remarcava que l’ordenança millorava l’atenció i la comunicació amb els departaments tècnics de l’ajuntament.

Josep LLácer va remarcar la tasca de prevenció que suposa per a evitar alguna catàstrofe per danys estructurals en els edificis de més de 50 anys on recordava que en cas d’algun accident “segur que al que primer demanarien responsabilitats seria a l’Ajuntament per no haver intervingut i no haver aplicat les normatives estatals i autonòmiques”.

Josep LLácer explica l'ordenança en el plenari

El PP i el PSOE no l'aproven a pesar del benefici a les comunitats de veïns

El PP va demanar al govern que fera una valoració dels edificis que poden estar afectats, cosa a la qual el regidor Josep LLácer va confirmar que està feta i que només calia anar al departament tècnic per tindre-la i també els va dir que si parlen amb l’arquitecte municipal sabran el percentatge d’edificis que han de fer l’informe d’avaluació.

També van voler saber el cost  que suposaria una execució subsidiària de l’Ajuntament si hi ha un incompliment de l’ordenança. Josep LLácer va haver de recordar al PP que no es pot fer cap valoració si no hi ha tramitació de l’expedient i per tant les ordres d’execució i les execucions subsidiàries no es poden valorar abans de tindre conclòs els expedients. També va remarcar que al pressupost del 2017 “hi ha una partida per a ordres d’execució i execució subsidiàries de 20.000 euros. Esperava que tots els regidors de la corporació la conegueren”. 

El PSOE no va aprovar la nova ordenança perquè, segons ells, aporta poc i s’ha de modificar si canvien les lleis. El regidor li va recordar que l’ordenança aporta una funció preventiva i que, com tot el món sap i passa en totes les ordenances municipals que són adaptacions de les lleis a la realitat de Tavernes, si canvia la llei es modifica l’ordenança.