L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 9 de febrer del 2017

Seran de nou 300.000 euros tirats al fem?




El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació i Medi ambient, a través de la demarcació de Costes,  destinarà més de 300.000 euros per a regenerar la platja de la Goleta amb aportació d'arena.

El delegat del govern  va anunciar ahir l'obra de la Goleta ahir en una visita a la localitat de Daimús. Davant d'aquesta noticia, ens preguntem si no ens trobem de nou davant de les solucions-parxe provisionals, fins que el pròxim temporal s’emporte l’arena a l’espera de les solucions definitives que no arriben.

Són molts anys d'aportacions d'arena, molts anys de fortes inversions, i l'experiència diu que no és la solució, mentre les propostes i estudis que hi ha, continuen guardats dins dels calaixos.

En aquests enllaços podeu consultar-los:

Estudi 1

Estudi 2

El delegat va justificar la  inversió en el fet que en la Goleta de Tavernes hi ha hagut una desaparició de la platja i es regenerarà amb una aportació de gran volum d'arena procedent de pedrera per un import de més de 300.000 euros. Cal recordar que l'any passat es van dedicar 800.000 euros, o siga ara és només el 40% del que es va invertir en la regeneració del 2016.


Un comunicat de la Delegació del Govern, indica que l'objectiu és "reparar i recuperar" les platges danyades quant abans, tant per al gaudi dels veïns com per a impulsar la economia local en ser les platges referent turístic i un atractiu indiscutible.

El govern central té previst invertir 500.000 euros a la Safor-Valldigna, dels quals 300.000 euros s'han anunciat per a la Goleta i estan previstes actuacions en les platges de Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Oliva, Piles i Xeraco que suposaran la inversió al voltant dels  200.000 euros restants.

Aquestes inversions s'emmarquen dins de les ajudes d'emergència que ha aprovat el Govern d'Espanya per a reparar el litoral valencià.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Al fem no. Al blau de la mar.

Anònim ha dit...

Como si alguien cobrara comisión por metro cúbico o camión de arena, da que pensar y más conociendo el percal

Anònim ha dit...

Al fem no, al fem se n'anirà l'arena que reposen. Els diners, a la butxaca d'algún amiguito del alma. Però, ie, no feu cortines de fum, és mes important qualsevol cartellet que pugau posar pel carrer, o qui va a dirigir la arradio del poble.