L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 13 de febrer del 2017

Tavernes podrà cobrar a Iberdrola pel pas de l'alta tensió pel terme


Tavernes, com altres 5.000 municipis que tenen en els termes xarxes elèctriques, podrà cobrar un cànon a les empreses per ocupació del domini públic, segons una sentència del TS que crea que jurisprudència. La sentència del TS arriba després d'anys de litigis en els quals les empreses es negaven a pagar per les instal·lacions de les xarxes elèctriques. 

Cal saber que la Llei Reguladora de les Hisendes Locals del 2004 contemplava que les elèctriques, les empreses de gas, d'aigua i hidrocarburs pagaren als municipis pel subministrament per aire o subsòl un 1,5% de la facturació en el terme local i també que estaven obligades a pagar per travessar els municipis encara que no els subministren, una taxa que ha de fixar un informe tècnic-econòmic. 

Les empreses no pagaven per travessar els termes municipals perquè no reconeixien la taxa o la consideraven desproporcionada. Les pretensions dels ajuntaments havien estat desestimats per alguns jutjats fins que ara el Tribunal Suprem (TS) ha fallat al seu favor i ha obert la porta a que les localitats que tinguen xarxes elèctriques o conduccions de gas demanen el cobrament del cànon.

El problema serà més la creació de l'ordenança que el cobrament, en opinió de l'àrea d'Hisenda de la Diputació de València, que prepara una ordenança "tipus" perquè els consistoris l'adapten a les seues característiques. 

La doctrina del TS diu que el gravamen s'aplicarà segons el valor de l'aprofitament si els béns afectats no foren de domini públic. El càlcul es realitza sumant el valor cadastral del sòl rústic amb el valor de les instal·lacions. La quantitat serà diferent en cada municipi i també es tindrà en compte si es tracta d'una línia d'alta tensió, mitjana o de repartiment.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El conveni que va fer en el Ayuntament últimamente Iberdrola , estan cumplinlo ya fa anys que estan burlanse del poble gracies al PP.