L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 5 de febrer del 2017

Visita didàctica del professorat al jaciment de Bolomor




Ahir va tindre lloc la programada visita a la cova del Bolomor d’un grup de cent professors de primària i secundària per tal de conèixer “in situ” el jaciment i atendre les explicacions dels experts, així com un conjunt d’activitats que poder servir com a pauta d’aprenentatge en les pròpies aules.

Per tant, a més de potenciar el valor histórico-cultural del jaciment, la visita del professorat es converteix en una eina que desenvolupada després en les classes, pot transmetre als alumnes tot un món de vivències i experiències dels primers homes valencians, a més d’arribar a comprendre conceptes com “domesticació del foc”, inici de la socialització, primers rudiments  del llenguatge articulat, entre altres. 


No hem d’oblidar que la coneixença i valoració del jaciment ha de començar en la tasca feta en les escoles i instituts, per tal que els alumnes arriben a estimar i valorar el jaciment de Bolomor.

Aquestes visites programades per a professors es realitzen sota el patrocini de l'Ajuntament de Tavernes, València Turisme i el Museu de Prehistòria de la Diputació i cal dir que hi ha voluntat que continuen, en data que oportunament s’anunciarà.

A les fotografies, un moment de les explicacions dels experts al grup de professors.