L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de març del 2017

Hem mirat el cel, esperàvem que no diluviés, que no se n'eixira el Vaca i no desbordara Tavernes


Hem estat de nou mirant el cel. I  preguntem  per l'estat del riu Vaca. Sempre que hi ha temporal ho fem igual.   I ens recordem dels temporals de desembre i de gener passat, quan  la gent de Tavernes vam estar amb l’ai al cor, mirant el nivell del Vaca pujar en el Vergeret després de desbordar pel Tancat i la Séquia la Bova.  

Cada vegada que s'anuncia un temporal o gota freda, els vallers miren el cel, i ens recordem del projecte del Vaca que el PP ha impedit executar des del 2011.

El projecte de la canalització del Vaca era prioritari i urgent en el Pla Hidrològic Nacional. L'adjudicació del projecte del Vaca s'havia de fer en novembre del 2011, però va entrar a governar el PP i Rajoy el va paralitzar, a pesar que els diners estaven a punt. Eren diners d'Europa.



A partir del 2011, el projecte de millora del Vaca va estar paralitzat durant quatre anys pel govern de Rajoy i finalment eliminat pel Ministeri d'Agricultura i Medi ambient.

De res servia que Compromís demanara en el Congrés els anys 2012, 2013, 2014 i 2015 la inclusió del projecte en els pressupostos de l’Estat. Les esmenes de Compromís sempre foren votades en contra pels diputats del PP, tots els seus diputats, inclosos els valencians.

I per culpa del vot negatiu del PP el despropòsit del Vergeret continua sense solució. I molts veïns i veïnes de Tavernes tenen el seu pis en situació al.legal perquè el PP, el mateix partit que ha votat  sempre en contra de la millora del Vaca, és qui va consentir obrar en zona de policia del riu, on mai s'havia d'haver construït. 
 

El govern de Tavernes de Jordi Joan ha dut a cap innumerables gestions davant la Confederació i davant del ministeri a Madrid.  Del PP de Tavernes no se'n coneix cap de gestió davant el seu partit de Madrid.

Tavernes està deixat de la mà de Rajoy, del govern d'Espanya i del PP de Tavernes que no es preocupa de cap problema greu del poble.

Però això sí,  gràcies a les decisions greus i negatives del PP per a Tavernes, continuarem mirant el cel, sempre amb l’ai al cor, sobre tot quan la borrasca se centra al golf de Cadis i hi ha una entrada de vent humit de Llevant, la gota freda.

Nota: les fotos de Tavernes són de la darrera entrada del riu dins de Tavernes, octubre 2007