L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 15 de març del 2017

Avui fa 719 anys que Jaume II el Just va constituir la Valldigna

La Valldigna celebra avui, 15 de març,  el 719é aniversari de la fundació del Reial Monestir de Santa Maria pel rei Jaume II el Just. Va ser el 15 de març de 1298, quan el rei es va dirigir al seu confessor i abat de Santes Creus,  Fra Bononat de Vilaseca, i deia aquelles paraules de "Vall digna per a un monestir de la vostra religió", i li atorgava la possessió de l'aleshores vall d'Alfàndec.
L'ordre del Cister fundarà Santa Maria de Valldigna i el nou monestir i el seu abat serà durant més de cinc segles el senyor del nostre territori, i d'altres localitats més llunyanes, cas d'Almussafes. El recinte resumirà entre les seues parets la història, l’arquitectura, l’art i tots els avatars històrics del poble valencià i en especial de la Valldigna.