L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 15 de març del 2017

El diputat Joan Baldovi recorre el riu Vaca i comprova el mal estat dels camins on no actua Confederació



El portaveu i diputat de Compromís en el Congrés de Diputats, Joan Baldoví, ha visitat  avui Tavernes per tal de comprovar la situació dels camins del Vaca i conéixer de primera mà tota la problemàtica sorgida al voltant i les necessitats que té Tavernes quan a obres de millora i laminació del riu Vaca, i que afecten sobre tot el conjunt de Vergeret.


Joan Baldoví ha estat rebut a la porta de l'Ajuntament per l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, regidors de Compromís, la secretària local Raquel Pons i militants, en ser un acte de partit. A continuació s'ha fet un recorregut pels camins Séquia la Bova i del Tancat. La pluja no ha estat impediment perquè el diputat, l'alcalde i regidors de Compromís recorregueren a peu els camins on el diputat ha pogut comprovar la situació actual, fruit de molts anys de deixadesa i falta d'actuació de la Confederació del Xúquer, organisme depenent del govern de Rajoy.

Baldoví ha remarcat que ja coneixia perfectament la problemàtica del riu Vaca en allò que tocava el projecte de millora i laminació, on el propi diputat ha presentat any rere any esmenes als pressupostos de l'Estat del govern de Rajoy perquè incloguera l'obra, proposta que durant cinc anys ha estat votada en contra pels diputats del PP.


No obstant això, el diputat de Compromís  s'ha tirat les mans al cap en comprovar l'estat dels camins, i ha indicat no comprendre la deixadesa de funcions de la Confederació amb l'escusa de no tindre diners. Baldoví ha indicat després de vore la situació "que té clar" les preguntes parlamentaries que dirigirà al ministeri de Medi Ambient i Agricultura, on pensa de nou insistir en el projecte de laminació del Vaca.


Baldoví ha assenyalat que intentarà per tots els mitjans aconseguir que siga la pròpia ministra Isabel Garcia Tejerina qui reba a l'alcalde, Jordi Joan, perquè aquest li explique amb detall la situació de discriminació que ha patit Tavernes en tot allò que afecta el riu Vaca i el projecte de laminació, declarat urgent i prioritari en el Pla Hidrològic Nacional i encara vigent, però on el govern de Rajoy l'ha anul·lat i no el considera dins de les prioritats a executar. 


Recordem que el projecte de laminació i millora del Vaca és l'únic projecte del paquet de millores hidrològiques de la Safor que no té executat ni un sol euro, i que va ser el govern de Rajoy qui en el 2011 va paralitzar l'adjudicació.

Després de visitar els camins, la comitiva ha recorregut el tram urbà del riu Vaca, on s'han detés en l'assut, lloc on el projecte contemplava un pont, i després en el  Vergeret han comprovat l'afecció del riu a part de la urbanització, que està pendent de solució.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore si hara fan cas

Veïna ha dit...

L'únic diputat que demana al govern central, qui té les competències i els mitjans, que faça el que fa 6 anys que era urgent i prioritàri: la laminació del riu. Mentre, altres polítics demanen als veïns de Tavernes que es gasten diners fent un mur, i altres que siga la Diputació que gaste els diners dels municipis fent un "arreglo" que seria com el que fa Costes posant arena per a que el mar se l'enduga. Deu ens pille confessats!

Anònim ha dit...

Compromis sempre trebaillant i no diguen mentires al poble com el PP. que mai ha fet res per a solucionar coses i anulant tots els proyectes.