L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 31 de març del 2017

El PP menteix amb la nova depuradora. I ho demostrem


El PP acusa al Consell i al govern municipal de Compromís d’haver endarrerit la nova depuradora de Tavernes. I això és una mentida tan gran com la catedral de València. Una més de les mentires. I ho demostrem

D'eixida, només cal vore el cartell de dalt per comprovar-ho. Ací l’únic que no ha complit, l’únic que ha anul·lat el projecte de la depuradora, eixe que hi ha en el cartell que tants anys exposaren en l'Ajuntament, són els governs del PP.

El PP és un gran especialista a anular projectes de Tavernes, cas del riu Vaca o de la circumval·lació, o del Parc del Cantalot, per cert d’eixe gran projecte ningú mai no parla.

Els governs del PP en la Generalitat i a Tavernes no feren res per la depuradora des del 2002, quan hi ha els primers informes que cal iniciar el projecte.  I ho demostrem. Només cal recordar la història del projecte de la depuradora des dels inici, i vore quina ha estat l’actuació de cada partit i de cada govern. 

La nova depuradora de Tavernes és un projecte que comença a gestar-se fa més d’una dècada. 

Any 2002, dins dels informes per aprovar el PGOU, l’EPSAR avisa que per urbanitzar tots els sectors de la platja prevists en eixe PGOU, no n’hi ha prou amb les tres depuradores existents. Cal una nova depuradora

Any 2004.  S’aprova el PGOU amb una reserva de terrenys de 20.000 metres per a la nova depuradora.

Any 2007:  Per incloure en la depuradora els anunciats projectes de La Vall del Mar i Granata Golf es canvia el seu previst emplaçament i s’incrementa i es reserven 55.000 metres quadrats de terreny en la partida del Tancat.

Manolo Vidal firma un conveni amb la Generalitat que mai no es va complir


Febrer 2009.  Després del que hem dit i de la necessitat expressada en el PGOU, anys després, en febrer es firma el conveni de construcció entre l’Ajuntament i l’EPSAR de la Generalitat. El finançament de la nova estació depuradora aniria a càrrec de l’EPSAR: 36.667.297,56 euros, aproximadament i prevista per a 94.000 persones en incloure els PAIs Bancaja i Granata Golf. 

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090226/safor/generalitat-invertira-millones-para-20090226.html

http://www.lasprovincias.es/v/20100603/especial-1/tavernes-hara-mayor-inversion-20100603.html


Juny del 2011: Eleccions municipals. El nou govern sap que el PP no ha avançat res en el projecte i que no s’ha adjudicat la seua redacció. No s’ha executat res del projecte i de les previstes expropiacions,  a pesar que el PP va fer un préstec de 900.000 euros per pagar els terrenys.

Octubre 2011. El nou govern municipal accelera els tràmits. Adjudica la redacció del projecte i altres projectes i estudis tècnics a l’UTE Abakal-KM. 

Jordi Joan firma el contracte de redacció del projecte de depuradora


Setembre 2012. L’Ajuntament rep els treballs de la UTE Abakal-KM.  L’Ajuntament entrega l’avantprojecte de la depuradora i els altres documents tècnics a l’EPSAR perquè emeta el seu informe de supervisió. 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/10/informe-lajuntament-fa-els-deures-i.html 

Agost del 2013: La Generalitat  del PP no està disposada a construir la nova depuradora de Tavernes després d'anunciar que l'EPsar reduirà un 83 % la inversió per a depuradores. Un informe de las pròpia EPSAR revela que "no existeixen nous projectes susceptibles de ser iniciats". I tenien els documents feia un any i un conveni de construcció firmat en el 2009.

Un informe de la Sindicatura de Comptes confirma que l’EPSAR va pagar obres i serveis relacionats amb la 32 Copa de Amèrica i amb l’Expo Zaragoza 2012 per valor de 148,75 milions d’euros.  Ací estaven els diners de la depuradora de Tavernes, usat per a altres coses per la Generalitat del PP.

Mentrestant, l’Ajuntament s’havia gastat 175.000 euros en el projecte abandonat per la Generalitat del PP.



Traçat del nou projecte de depuradora
Situació actual de la nova depuradora 

La negativa de la Generalitat en agost del 2013 a continuar amb el conveni firmat en el 2009 per construir la depuradora obliga al govern de  Compromís a un replanteig general del projecte imprescindible per urbanitzar els sectors de la platja.

Compromís negocia amb la Generalitat una nova depuradora més real amb les necessitats de Tavernes.  L’acord assolit és redactar un nou projecte adaptat a la nova realitat de Tavernes, sense PAIs ni urbanitzacions impossibles.

Per tant, es redimensionarà la depuradora a la situació real i es farà un nou projecte: 10.000 metres cúbics, cost sobre els 22 milions i una població sobre les 43.000 persones.

L’empresa redactora a hagut de redactar un nou projecte amb els nous condicionants de la depuradora: una nova estació depuradora (EDAR) amb capacitat per a tractar les aigües residuals generades pels actuals nuclis urbans de la ciutat i de la platja, de les zones industrials existents i dels futurs desenvolupaments urbanístics. A més, dins d’este projecte es construiran estacions de bombament i col·lectors i s’eliminaran les tres estacions depuradores existents (Tavernes-nucli, Bassa i Goleta). Les obres ascendiran a un total de 22,7 milions d’euros, que haurà d’assumir la Generalitat.

Aquesta nou projecte ha tingut un cost per a l’Ajuntament de 50.000 euros i ja ha estat enviat per l’Ajuntament a l’EPSAR per al seu informe final i així poder iniciar tots els tràmits que duran a l’execució.

Ara l’Ajuntament treballa en la redacció del pla especial per a la depuradora i la tramitació del document urbanístic que servirà per a donar seguretat jurídica a l’expropiació i adquisició dels futurs terrenys on s’ubicarà la nova EDAR en el Tancat. 

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2016/11/informe-la-depuradora-i-lelectrificacio.html


El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que Compromís és qui ha treballat des del principi per fer possible la depuradora i “continuem treballant per a poder garantir uns serveis de sanejament adequats al nostre municipi i a les perspectives reals de creixement. Esta és una infraestructura necessària per a poder desenvolupar els sectors de la platja i, en especial, el sector 17, que és una prioritat per a este govern”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

T'has oblidat l'alta tensió... No, espera, que això si que ho van fer. Ells son altruistes no com vosaltres... que despres iberdrola li posará una bona nomina despres a algú que jo sé no te res que vore, eh... Total, la culpa de compromís.