L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 10 de març del 2017

PLENARI MARÇ 2017: La liquidació del pressupost del 2016 és 1'3 milions positiva




La liquidació del pressupost del 2016 amb un superàvit de 1,3 milions d’euros i un romanent de tresoreria de 650.000 euros molts dels quals es dedicaran a inversions. En paraules de l’alcalde Jordi Joan “l’Ajuntament ha complit les directrius que marca el Ministeri d’Hisenda perquè té una estabilitat pressupostària i compleix amb la regla de la despesa”. 

L’Ajuntament de Tavernes té ara una situació molt millor que la que va trobar Compromís en el 2011, quan l'Ajuntament tenia 4’5 milions de dèficit en tresoreria, 20 milions de deute en el banc, 3 milions de deute a proveïdors i 2’4 milions de l’aparcament. Eixa situació va obligar a que durant quatre anys, fins el 2016, no es pogués fer cap inversió i per exigència del Ministeri d’Hisenda, dedicar tot l’esforç a sanejar l'economia de l'Ajuntament.

Compromís ha aconseguit  que el deute de 20 milions que va trobar l’any 2011 s’haja rebaixat a la meitat, només 10 milions d’euros a finals del 2016.  El mateix alcalde en el passat plenari recordava que “l’Ajuntament ara mateix té un endeutament del 68%, per sota del 75% “ que seria el màxim que vol el Ministeri d’Hisenda.  I remarquem nosaltres: Una xifra eixe 68% molt lluny del 120% d’endeutament que va deixar l’anterior govern del PP.

L’alcalde va destacar també que la mitjana de pagament a proveïdors és de 23 dies.

La liquidació en positiu del 2016, s’ha aconseguit “a pesar de tindre menys ingressos i més despeses dels previstos” indicava l’alcalde. Es va recordar que l’Ajuntament va deixar d’ingressar mig milió d’euros de l’IBI urbà dels sectors classificats com a urbanitzables, però a pesar d’això va fer un esforç per tal d’amortitzar 2,1 milions d’euros i cancel·lar el préstec de pagament a proveïdors.