L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 12 de març del 2017

PLENARI MARÇ 2017: Tavernes acudirà als tribunals si la Confederació no actua en els camins del Vaca (Moció II)





El consistori va aprovar la segona moció sobre els camins del Vaca, presentada per Compromís, PSOE i EU, on s'insta a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a executar les obres descrites als informes de la Diputació i TYPSA per consolidar els marges del riu i asfaltar els camins rurals del Tancat, de la Séquia la Bova i altres.

Si hi ha acord amb Confederació,  l’Ajuntament sol·licitarà  ajut a Diputació de València i Conselleria d’Agricultura i si no hi ha acord i la Confederació continua negant-se a assumir responsabilitats, l’Ajuntament exercirà les accions judicials que considere oportunes. El govern de Compromís va rebre el suport total del PSOE i EU per iniciar aquestes accions.

Al final tots els grups votaren a favor
La gran contradicció del PP

La sorpresa saltava quan el PP votava a favor la moció conjunta de Compromís-PSOE-EU a pesar que era totalment contraria a la presentada per ells  en el punt anterior.

Es difícil comprendre com es pot votar a favor de dos mocions contraries, però amb una total contradicció és el que va fer el PP: havia demanat l'execució dels camins per l'Ajuntament i Diputació però ara aprovaven que execute la Confederació i també en la seua moció només valia "notificar" el problema a la Confederació i ara aprovaven demandar-los judicialment per no actuar. 

Els informes 

Els dos informes esmentats són coincidents quan a les solucions i,  com remarcava l’alcalde Jordi Joan,  són actuacions a fer dins del domini hidràulic i per tant competència i responsabilitat de la Confederació: murs per reforçar el caixer del riu, reforça de les motes.

L’Informe TYPSA remarca que els camins es deterioren per la inestabilitat del caixer, que s’agreuja en cada avinguda del riu i que és una situació que ve d'anys.

I afirma que la solució dels problemes del Vaca és l’execució del projecte d’ACUAMED “Laminación y mejora del drenaje de la cuenca del Río Vaca”, eliminat pel govern central.

 Ací podeu escoltar el punt en el plenari:






1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja tarden