L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 16 de març del 2017

Tavernes és la primera ciutat de la Safor-Valldigna amb una norma per a la revisió d'edificis que n'assegure la habitabilitat



L’Ajuntament ha aprovat unes normes perquè tots els edificis de més de 50 anys passen una inspecció tècnica per tal d'assegurar-ne l'habitabilitat i millors condicions de seguretat.

El govern municipal de Tavernes  s’ha avançat a la llei estatal que obligarà a eixa revisió a partir del 2018 i les comunitats de veïns, gràcies a l’ordenança i els documents preparats des de l'Ajuntament, tindran molt avançada la tasca de revisió d'edificis de la ciutat.

A Tavernes, el 60% dels edificis actuals tenen 50 o més anys - això representa una xifra de 692 -  per tant és una bona mesura que l’Ajuntament haja aprovat una ordenança mitjançant la qual es regula un conjunt d’actuacions que totes busquen conèixer la situació de l’edifici a fi que siguen segurs per als seus ocupants.


Primera ciutat de la Safor-Valldigna i 15 d’Espanya

Tavernes s’ha convertit en la primera ciutat de la comarca Safor-Valldigna en tindre una norma clara i concreta, i és alhora una de les 15 ciutats que hi ha en tota Espanya que comptem amb eixa ordenança, segons l’Observatori ITE (Inspecció Tècnica d’Edificis), organisme depenent del Ministeri de Foment.

L’ordenança beneficis evidents i suposa previndre possibles danys en edificacions, augmentar la seguretat dels veïns i poder accedir amb millors condicions a les ajudes de l’Administració per rehabilitar els edificis, només va ser aprovada amb els vots del govern de Compromís i d’EU. Ni el PP ni el PSOE donaren el seu vot a la iniciativa.

L’Ajuntament obrirà un registre d’edificis de més de 50 anys que han de passar eixa revisió,  i si els propietaris no en fan cas, podrà actuar de forma subsidiària i fins i tot requerir al jutge perquè done l’autorització als tècnics municipals per comprovar l’estat. Tota trava per banda de la comunitat serà sancionada i a més perdran el dret d’optar a les ajudes per a rehabilitació de finques.