L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 21 de juny del 2017

Jordi Joan valora positivament la creació en el 2019 de l’Agència Tributària Valenciana



Jordi Joan, portaveu de Compromís a la Comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda a les Corts Valencianes, ha qualificat com a “molt positiu” que el 2019 estarà operativa l’Agència Tributària Valenciana. 

Jordi Joan ha indicat que  l’Acord del Botànic contenia la creació d’una Agència Tributària pròpia, tal com estableix el nostre Estatut. “Compromís creu que una Agència Valenciana de Tributs és un instrument indispensable per millorar l’eficiència i l’eficàcia en la recaptació. Indispensable per dotar-nos d’un major autogovern. I indispensable per disposar de major capacitat financera”.

Com a portaveu de Compromís en l'esmentada comissió, ha dit que els valencians aspirem a l’autonomia financera i disposar dels diners suficients per finançar l’Estat del Benestar i dotar als valencians la qualitat de vida que mereixem, mentre ha recordat que Andalusia, les Illes Balears, Canàries, Cantàbria, Catalunya, Galícia o Múrcia ja disposen d’una agència semblant. “ I això implica una millor gestió i recaptació dels impostos. Els valencians  no volem ser més que ningú però tampoc volem ser menys. Cal avançar per equiparar-nos amb altres comunitats”

El govern valencià treballa per transformar l’Institut Valencià d’Administració Tributària en l’Agència Tributària Valenciana amb més personal, major pressupost, i independència i capacitat normativa per a efectuar recaptacions executives, gestionar els tributs propis i cedits, i lluitar contra el frau fiscal.

Ara no disposem dels recursos per a la recaptació executiva dels ingressos tributaris i es recorre a la col·laboració de l’Agència Estatal Tributària, que presta el servei cobrant 3’5 milions anuals. L’Agència Estatal es queda entre un 11% i un 12% del que recapta i l’any passat ens van recaptar 29’19 milions d’euros per via executiva i ens va cobrar als valencians 3’48 milions (un 11’92%).

La creació  de l’Agència Tributària Valenciana contempla l’estalvi en efectuar nosaltres mateixos la recaptació executiva.