L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 30 de juny del 2017

La tasca destructiva del PP pas a pas (II PART)


Havíem dit que la destrucció institucional que du a terme el Partit Popular pot semblar que haja arribat de forma espontània, fruit d'una “crisi”, però realment suposa un conjunt de passos , dels quals el I PAS seria l'empobriment de la població

Avui en parlem del segon.

Pas 2. Control dels ciutadans: La Llei Mordassa

L'anomenada Llei Mordassa ha estat denunciada per diverses organitzacions internacionals de Drets Humans, entre elles Amnistia Internacional perquè converteix en delicte algunes llibertats fonamentals, com les d'expressió, informació o manifestació. 

No obstant això, el més pervers d'aquesta legislació es troba en les multes.  El càstig l'aplica directament la policia, sense passar pels jutjats, és a dir, queda pràcticament a la voluntat de l’agent.

Les multes poden ser de 30.000 a 600.000 euros per manifestar-se al costat del Congrés o el Senat (fotografia de dalt), però hi ha d’altres multes per fotografiar policies i això pot suposar no tindre proves en els casos d'abusos, o també multes per l'exercici de resistència pacífica i “assegudes”. Amb multes d'entre 600 i 30.000 euros es castiga que un agent considere “desobediència o resistència a l'autoritat”, la pertorbació de la pau ciutadana i desordres al carrer. 

Usar la multa econòmica com a càstig, en lloc de la denúncia davant un jutge, necessita primer del Pas 1 (que ja hem parlat), l'empobriment de la població, i s'usa la falta de mitjans econòmics com a element que fa que un ciutadà s'ho repense  en cas de plantejar-se dur a terme una protesta.

Continuarà amb el III PAS Control de l'aparell judicial
 Basat i traduït d'un text de CTXT 

1 comentari:

Anònim ha dit...

La qüestió crec que va encara més enllà, i esparé amb ànsia les pròximes entregues. Va més enllà perquè tots sabem d'on venen els dirigents del PP i qui va ser el fundador d'AP. Una elit que feia impunement allò que li rotava i que amb l'arribada de la democràcia (?) han vist com els lloc d'importància i les professions que tradicionalment havien ocupat ells i els seus pares (metges, jutges...) han sigut copades pels fills dels treballadors que han pogut accedir a estudis superior que fa 50 anys els eatava pràcticament vedat. Han vist com han perdut eixos privilegis dels quals feien ús impunement i ara sols volen recuperar-los... i els ho estem permitint.