L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 21 de juny del 2017

La taxa de desocupació en els joves baixa un 27% a Tavernes, al temps que l'Ajuntament anuncia la contractació de 8 joves dins del programa Avalem Joves Plus

 
L’Ajuntament de Tavernes contractarà 8 jóvens a través del programa Avalem Joves Plus de la Generalitat Valenciana, tal com han presentat este matí el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, i l'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en el saló de plenaris de l’Ajuntament.

L'Ajuntament, comptant amb unes subvencions de la Generalitat, invertirà un total de vora 500.000 euros per a contractar joves en els programes "Avalem Joves" i "Avalem Joves Plus". 

Tal com s'ha dit, ara es contractaran quatre jóvens qualificats (tres administratius i un tècnic en animació d’activitats físiques i esportives) i quatre no qualificats (tres peons de neteja i un conserge) que hauran d’estar inscrits en el Pla de Garantia Juvenil i el Servef, i tindre entre 16 i 30 anys. Els jóvens, amb dificultats per a accedir al món laboral, rebran una experiència professional en l’Ajuntament.


Jordi Joan ha assenyalat que “estem donant un impuls al Departament de Foment i Ocupació. És un dels departaments que està sent un revulsiu per a l’Ajuntament i el municipi, i ens estem adherint a tots els programes que impulsa la Generalitat, el Servef i el Ministeri, que són els que tenen les competències en foment de l’ocupació”.

L'alcalde ha afegit que “des del punt de vista de les aportacions econòmiques que fa l’Ajuntament, ens situem per davant d’altres municipis que són més grans que nosaltres. Per tant, el compromís de l'Ajuntament quant a ocupació i millora de les xifres que tenim d’atur no només consisteix a demanar subvencions, sinó també a invertir amb recursos i fons propis”.





Tavernes redueix la taxa d'atur en joves un 27% 

Ho ha explicat el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu, “mentre que en l’àmbit de la Comunitat ha baixat un 7% la taxa de desocupació de menors de trenta anys, a Tavernes esta taxa s’ha reduït un 27%. De totes les ciutats que hem visitat és la taxa millor de totes”.

Nomdedéu ha assenyalat que l’objectiu del programa Avalem Joves Plus és donar la primera oportunitat de treball als jóvens en ajuntaments, diputacions i mancomunitats, amb tres objectius principals: millorar l’ocupabilitat, facilitar l’adquisició d’experiència laboral i reivindicar la formació que tenen estos jóvens.

En la comarca de la Safor es contractaran 110 persones, durant un període entre sis i dotze mesos, amb una inversió de 2,3 milions d’euros. I, en total, a la Comunitat Valenciana es donarà faena a 4.000 jóvens, amb una inversió de la Generalitat de 59,6 milions d’euros.




Visita a la platja i la torre de guaita 

El secretari autonòmic, l’alcalde de Tavernes i regidors del govern s’han reunit amb els directors dels tallers d’ocupació de Tavernes, la cap del departament de Foment Local i els alumnes del taller d’ocupació i els treballadors del programa Avalem Jóvens en la platja de Tavernes.

El secretari autonòmic ha pogut comprovar aquest matí els treballs realitzats en l’avinguda de la Marina i en la torre de guaita.



Jordi Joan ha destacat la gran labor dels alumnes de les escoles taller que “estan fent una faena importantíssima per a donar valor als recursos naturals i turístics del nostre municipi. En aquest sentit, s’ha de destacar la col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat Valenciana. No només estem fent polítiques actives d’ocupació, sinó que també millorem serveis públics que tenen un impacte directe en la ciutadania de Tavernes i en la seua qualitat de vida”.