L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 29 de juny del 2017

Les obres de la rotonda en la comarcal CV-50 estan a punt d’acabar



 

Les obres de la rotonda que es construeix en la intersecció de la comarcal CV-50 amb els carrers Cervantes, La Farola i Divina Autora, així com la intersecció de la mateixa comarcal amb el carrer del Clot poden acabar aquest cap de setmana o principi de la vinent. Aquestes obres fetes per millorar el trànsit en la comarcal i millorar la seguretat dels vianants varen començar la segona setmana de maig i sembla ser que s’acomplirà la previsió d’acabament a principi de juliol.

Les obres les executa la Demarcació de Carreteres  després de les peticions del govern de Compromís d’actuacions per pacificar el trànsit en la comarcal vista la impossibilitat d’executar la ronda de circumval·lació per la paralització del projecte del riu Vaca.

Camió de gran tonatge en el pas de la rotonda dimarts, encara en obres

Com tot el món sap i ací hem explicat massa vegades, la circumval·lació s’havia de construir en els terrenys aconseguits en el projecte del riu Vaca, projecte paralitzat pel govern de Rajoy en el procés final d’adjudicació en el 2011 i que el mateix govern del PP manté paralitzades des d’aleshores malgrat les peticions de la Valldigna i Xeraco, les localitats afectades per les inundacions del riu. Recordem que les obres del Vaca estaven qualificades urgents i prioritàries en el Pla Hidrològic Nacional i comptaven amb recursos d’Europa.

Les obres en aquesta rotonda, a la que seguirà la del Portalet en procés de projecte de redacció, són per ara l’ única  actuació de millora en la carretera des de fa vora 20 anys i tenen com a objectiu millorar el trànsit per la comarcal, eliminar els semàfors causants de retencions  i augmentar la seguretat dels ciutadans en habilitar nous passos de vianants.

Acabant la mitjanera
L’obra principal que s’ha dut a cap es la construcció d’una rotonda, adaptada a l’espai existent en aquesta zona d’encreuament, i com hem dit fins ara regulada per semàfors, on les retencions eren constants i que s’havia convertit en un lloc perillós on s'han produït accidents molt greus que han aconsellat iniciar les obres en aquest lloc, uns accidents greus que alguns sembla haver oblidat i que ha  estat un dels motius de l’actuació.

Precisament i per millorar la seguretat viària entre les mesures estan la moderació de la velocitat amb una disminució de l’amplada dels dos carrils, una mitjanera física de més de 200 metres i l’eliminació de poder girar a l’esquerra, cosa que comporta un canvi en el sentit de circulació dels carrers adjacents així com l’adequació de les parades de l’autobús.

Zona d'accés des del carrer Clot de la Font

També al carrer del Clot de la Font s’hi ha instal·lat un pas de vianant a nivell, amb una zona central com a refugi i una barana per a dirigir el trànsit de vianants.

 Les actuacions en la zona continuaran amb la pròxima rotonda del carrer Portalet, tot per millorar l’objectiu d’aquestes obres que no és altre que millorar el pas de vehicles i la seguretat dels ciutadans en travessar la carretera comarcal .