L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

dijous, 1 de juny del 2017

RECORDEM: Des d'avui, 1 de juny, prohibit cremar a menys de 500 metres dels terrenys forestals


Avui, dia 1 de juny, comença la prohibició de cremar restes agrícoles en terrenys forestals o a una proximitat menor de 500 metres respecte d'aquests. També queda prohibida la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls. 
 
Això suposa una ampliació del període de restriccions, on totes les cremes estan prohibides entre l'1 de juny i el 30 de juny, ambdós inclosos, i entre l'1 d’octubre i el 16 d’octubre, ambdós inclosos, fins una nova resolució, excepte aquelles previstes en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprés entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran realitzar en el període de restricció indicat dels mesos de juny i octubre, sempre que s’ajusten als requisits establits per a l’esmentada regulació especial.

Ho estableix la resolució publicada en el DOGV el passat dia 16, que indica els motius. Segons la disposició "atenent les especials condicions de perill d’incendis que els últims anys ve mostrant el mes de juny, amb temperatures excepcionalment altes que s’estan produint i que afavoreixen la ràpida disponibilitat dels combustibles vegetals fins a l’acció del foc, unit a la sequera acumulada i amb vista a aconseguir una més eficaç prevenció dels incendis forestals en les forests o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, es considera convenient ampliar el període de restricció de cremes de forma permanent".

Pel que fa a la restricció d'accions o activitats recollides en els plans locals de cremes i autoritzacions, es deixa en suspens entre l'1 de juny i el 30 de juny, ambdós inclosos, i des de l'1 d’octubre fins al 16 d’octubre, ambdós inclosos, que estaran prohibides totes les accions o activitats recollides en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que estableix aquesta resolució
.