L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 12 de juny del 2017

Tavernes ha rebut avui les dues banderes blaves i la distinció de Sender Blau a la Ruta dels Sentits


Josep Llácer, regidor de Turisme i Medi Ambient, ha rebut avui les dues banderes blaves que testimonien la qualitat en els serveis i la qualitat de les aigües de les dues platges nostres, la genèrica Platja de Tavernes i la de la Goleta. El regidor ha rebut també el guardó de Sender Blau a la Ruta dels Sentits.

L'acte de lliurament s'ha celebrat al Club Nàutic d’Altea amb la presència de la consellera d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián, el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, i la vicepresidenta de l’ADEAC, Virginia Yuste, que han repartit els guardons als municipis premiats de la Comunitat Valenciana. 
 
Tavernes repeteix per quart any consecutiu amb la consecució de dues banderes blaves, cosa que mai havia passat des del 1987 el any en que es va posar en vigència aquesta distinció per premiar les millors platges i amb millors serveis de tot el litoral.

És el fruit de la gestió que du a cap el govern de Compromís en la platja on s'han dut a cap un conjunt de millores entre les quals estan l'ampliació de les passarel·les, unes noves postes per a salvament i socorrismes, la millora i ampliació d'aquest servei amb un augment de l'horari d'atenció al bany adaptat i l'adopció de mesures per millorar el medi natural, així com més dotació de personal i de mitjans.
 
 
Enguany mateix, l'Ajuntament ha incrementat el temps de vigilància i durant tots els caps de setmana des del passat abril, inclosos els dies festius, hi ha hagut servei de vigilància de manera quan altres anys s'iniciava el 15 de juny. Cal dir que a partir del divendres, 16 de juny, i fins al 30 de setembre, els socorristes vigilaran les dues platges de Tavernes de manera diària , cosa que representa un augment en el temps d'atenció.

Un altre motiu de satisfacció es haver aconseguit els dos anys que s'ha presentat i de manera consecutiva el guardó de Sender Blau per a la Ruta dels Sentits. Aquesta ruta va ser el resultat final del treball d'un dels tallers d'ocupació de Tavernes i es va presentar l'any passat per primera vegada a les distincions de la FEE (Foundation for Environmental Education), l'entitat independent i sense cap ànim de lucre que concedeix els guardons.

Tant les banderes blaves com el guardó del sender blau certifica la qualitat ambiental de les platges, dels serveis que ofereixen i de la implicació dels municipis en la defensa i conservació del medi ambient.