L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 3 de juliol del 2017

El Congres aprova la proposta de Compromís que els partits finançats il·legalment siguen suspesos


El Ple del Congrés ha aprovat la  proposició de llei de Compromís de reforma del codi penal perquè els partits beneficiats de finançament il·legal puguen ser suspesos temporalment d'activitat, se'ls prohibisca rebre subvencions o, fins i tot, puguen ser dissolts. 

La iniciativa de Compromís pretén cobrir el "buit legal"  que existeix actualment i que  permet castigar de forma individual a qui participe en  el finançament il·legal, però no als partits, com a persones jurídiques, que els munten o se'n beneficien. 

Compromís sosté que aquesta situació suposa un dèficit en la tutela penal a la qual té dret la ciutadania per a "salvaguardar-se d'aquelles actuacions que en matèria de finançament il·legal dels partits polítics resulten més perjudicials per a la salut democràtica del nostre Estat", és a dir, no les que cometen "individus aïllats" sinó "xarxes organitzades pels propis partits".

El partit valencià planteja introduir un nou article en el Codi Penal per a imposar penes de multa d'un a cinc anys a les persones jurídiques responsables d'aquests fets.  També demana que es contemple la possibilitat de dissoldre a aquests partits,  la possibilitat de suspendre les seues activitats per un termini màxim de cinc anys, la clausura dels seus locals i establiments i  que se'ls prohibisca realitzar activitats en què s'haja comès, afavorit o encobert el delicte. Aquesta prohibició podrà ser temporal (per un màxim de 15 anys) o definitiva.

La reforma de Compromís preveu la inhabilitació d'aquests partits per a l'obtenció de subvencions i ajudes públiques per a contractar amb el sector públic i per a gaudir de beneficis i incentius fiscals o de la Seguretat Social, per un termini que no podrà excedir de 15 anys.


1 comentari:

Unknown ha dit...

Supose que no tindrà caràcter retroactiu, això; perquè en cas contrari, algun PPartidet tindria uns quants problemes. ;-)