L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 1 de juliol del 2017

La tasca destructiva del PP pas a pas: III PAS CONTROL DE L'APARELL JUDICIAL



La desactivació de la capacitat de protesta dels ciutadans amb la Llei Mordassa (II PAS), el PP l’ha completada amb l'ocupació de les instàncies judicials. L'empobrimentdels ciutadans (I PAS) s’ha silenciat al carrer i  el càstig de la corrupció es frena en els tribunals.



El 24 de maig el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de majoria conservadora, va nomenar a Concepción Espejel  com a presidenta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional.  La sala jutja les grans causes de corrupció i delinqüència econòmica i són moltes les obertes contra el PP: Gürtel, Púnica, Bárcenas, Lezo…

Espejel va ser recusada pels seus propis companys del tribunal que enjudiciava els papers de Bárcenas i el cas Gürtel, una de les majors causes de corrupció del PP i on haurà de declarar Mariano Rajoy, en qualitat de testimoni. De res ha servit que Espejel haja estat apartada set causes per la vinculació amb el PP.

Espejel va rebre 11 vots i entre ells el més significatiu el de Carlos Lesmes, dues vegades director general –d'Objecció de Consciència i de Relacions amb l'Administració de Justícia– en governs de José María Aznar. Per si no fos prou, Lesmes ha participat en prop d'una vintena de cursos organitzats per FAES, o siga no és un tècnic sinó un ideòleg orgànic del PP.  En aquest moment és president del Tribunal Suprem i president del CGPJ, l'òrgan que governa als jutges.

Amb Espejel i Lesmes, el PP s'assegura l'Audiència Nacional, el Suprem i el CGPJ. Però és que, a més, al capdavant de la Sala II del Suprem té col·locat a un altre fidel servidor, Manuel Marchena, la mà dreta del ministre Rafael Catalá. A les seues mans estan els judicis dels aforats.

I si algú alberga la il·lusió que, enfront dels magistrats, actue el Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, que perda l'esperança.  Ell va nomenar Manuel Moix com a Fiscal en Cap Anticorrupció, càrrec on no va durar tres mesos en descobrir-se que tenia una societat en un paradís fiscal. També ha vist com el Congrés l’ha reprovat, a ell mateix, al seu protegit Moix i al mateix ministre de Justícia, Rafael Catalá.

L'última pota del Poder Judicial controlada pel PP és el Tribunal Constitucional, on solament 4 dels 12 vocals són considerats “progressistes”. El presideix l'ultraconservador Juan José López Rivas.

Què els queda per ocupar? Res.  I arribats ací recordar la queixa constant de les associacions de jutges per les ingerències polítiques en la seua tasca i la falta de mitjans amb què hi treballen.  Un magistrat comentava, després del nomenament de Espejel, que si Justícia tinguera el sistema informàtic del  Ministeri d'Hisenda, la meitat de les causes pendents estarien resoltes.

1 comentari:

Veïna ha dit...

Aquest pas, que malauradament potser passa desapercebut per a la majoria, és molt preocupant perquè soscava la justicia; i sense justicia no hi ha democràcia.